images (6)Politicienii n-au rămas indiferenți la declarațiile lansate de Sinod de a le interzice să se împărtășească din cauza că n-au modificat Legea privind egalitatea șanselor. În cele din urmă, deputații au răspuns la fel, cu amenințări.

„S-a discutat în multe state despre proprietăţile bisericii, cum se colectează banii de la cetăţeni, despre veniturile care nu sînt declarate. Poate vom discuta la un moment dat şi despre impozitarea veniturilor Bisericii”, a declarat Andrian Candu.

Candu regretă că unii preoți se opun legilor adoptate: „Nu vrem să intrăm în război cu nimeni, dar vom fi atenţi cum se comportă unii reprezentanţi ai Bisericii. Vom face aşa ca legea să fie repectată. Dacă se va demonstra că manipulează cetăţenii, să fie traşi la răspundere”.

Valeriu Streleț a menționat zilele trecute că va discuta personal cu cei care vor refuza să-l împărtășească. „Fiecare are nivelul său de evlavie, dar acei preoţi care compromit principiul credinţei ar trebui luaţi în atenţia societăţii civile. Dintr-o problemă care nu prezintă un pericol pentru această societate ei încearcă să facă o mare temă de dezbateri”, a remarcat liberal-democratul.

Menționăm că săptămîna trecută Sinodul a anunțat că se va apela la tradiția canonică a ex-comunicării politicienilor din Biserică pînă la îndreptare, asta pentru că cei care fac legile au fost indiferenți la solicitarea Bisericii de a modifica Legea privind egalitatea șanselor.

(257 accesari)