Deputatul USR Matei Dobrovie îl susține pe Andrei Năstase, candidatul comun al opoziției anti-oligarhice, pentru primăria Chișinău

Imagine implicită

Cabinetul parlamentarului român Matei Adrian Dobrovie a emis un comunicat de presă prin care se anunță susținerea candidatului comunic al Opoziției pro europene și antioligarhice, Andrei Năstase la  Primăria municipiului Chișinău.

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul USR Matei Dobrovie îl susține pe Andrei Năstase, candidatul comun al opoziției anti-oligarhice, pentru primăria Chișinău

 Deputatul USR Matei Dobrovie, membru al Comisiei pentru Politică Externă și vice-președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților, salută faptul că principalele două partide pro-europene și anti-oligarhice din Republica Moldova au agreat susținerea unui candidat comun la alegerile locale pentru primăria Chișinăului. Andrei Năstase este liderul Platformei Demnitate și Adevăr și în ultimii ani a condamnat ferm corupția politicienilor din R. Moldova și a mobilizat oamenii de bună credință să se implice civic împotriva abuzurilor actualei puteri.

Deputatul Matei Dobrovie consideră Republica Moldova drept o prioritate, ocupând un loc aparte în programul partidului USR. România are o datorie morală de a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și, de aceea, în calitatea sa de deputat, Matei Dobrovie își propune să construiască punți de dialog cu forțe politice ce împărtășesc aceleași principii cu cele ale USR pentru a defini o strategie comună de dezoligarhizare și europenizare a Republicii Moldova.

„Mă bucur că cele două partide anti-oligarhice și pro-europene au ales să susțină un singur candidat la alegerile din Chișinău. Am avut experiența recentă a USR la alegerile din București, atunci când voturile opoziției s-au împărțit între mai mulți candidați ai opoziției, permițând astfel puterii corupte să-și păstreze controlul asupra Primăriei Generale și a celor de sector, lucru care nu este decât în detrimentul cetățenilor. Totodată, de la București a pornit valul de schimbare care a adus USR în Parlament, ca a treia forță politică în România. Alegerile pentru Primăria Chișinău au prin urmare o importanță aparte, astfel încât îi încurajez pe toți cetățenii de bună credință să meargă la vot și să-l susțină pe Andrei Năstase, un om care a demonstrat că luptă cu determinare împotriva sistemului oligarhic”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR și vice-președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Deputatul Matei Dobrovie a mai precizat că susține eforturile singurelor formațiuni cu adevărat pro-europene din Republica Moldova –Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate – de a oferi o alternativă la actuala clasă politică rămasă fără credibilitate. Alegerile locale din 20 mai 2018 pentru primăria Chișinău constituie un test important în perspectiva parlamentarelor din toamnă, cruciale pentru orientarea pe care o va avea R. Moldova în următorii ani. Astfel, deputatul Matei Dobrovie consideră că Andrei Năstase reprezintă cel mai bun candidat pentru aducerea Chișinăului mai aproape de valorile și standardele europene. În același timp, el apreciază maturitatea politică a tânărului partid PAS, condus de Maia Sandu, care pune pe primul loc interesele cetățenilor, crescând puternic șansele opoziției cu adevărat pro-europene.