cabinetul-din-umbra-20-octombrie-2016Evenimentul care va marca foarte serios rezultatele alegerilor este desemnarea unui singur candidat pe segmentul antioligarhic. De această părere este analistul politic Anatol Ţăranu.

„Aici nu pur şi simplu se sumează două potenţiale, al PAS, Maiei Sandu, şi al PPDA, Andrei Năstase, aici deja începe să funcţioneze unda de şoc a efectului implicării şi faptului că oamenii dezamăgiţi până acum îşi spun: bine, măcar în ceasul al doisprezecelea şi-au dat seama, acum şi eu ştiu pentru cine să votez. Deci nu trebuie să se rupă în această dilemă, pe cine să voteze, pe Maia Sandu sau pe Andrei Năstase. Efectul acesta unificator va fi foarte puternic”, a declarat Anatol Ţăranu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

Problema este că s-a pierdut foarte mult timp, mai spune Anatol Ţăranu, care crede că în această situaţie trebuie să se mobilizeze toată partea societăţii care susţine segmentul european antioligarhic. „Trebuie să ne mobilizăm ca să fim capabili în aceste două săptămâni să facem şi noi un efort pentru a contribui la schimbare”, crede analistul politic.

„Eu cred că şansele ca Maia Sandu să vină în turul doi sunt foarte mari. Mai mult, dacă cineva va încerca, pe ocolişuri, pe căi ilicite, să-l aducă în turul doi pe Marian Lupu, lucrul acesta ar putea să ducă la o explozie. Ar fi un scandal enorm, falsul va fi prea vizibil. Vă atrag atenţia şi la partenerii occidentali, care au spus că vor urmări foarte atent. Trebuie să muncim foarte mult, dar şansele că în turul doi se vor confrunta Maia Sandu şi Igor Dodon sunt foarte mari”, a punctat Anatol Ţăranu.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, fostul ministru Veaceslav Negruţa a declarat că „scopul acestei alegeri e de a da o lovitură puternică forţelor oligarhice şi acelor guvernanţi care au luat în captivitate statul.

„Din acest punct de vedere, acea energie şi sinergie trebuie direcţionată pentru un rezultat frumos, chiar dacă resursele puse la dispoziţia acestui candidat sunt limitate. Că vedem că guvernanţii şi sateliţii acesteia folosesc din plin resursele administrative”, a adăugat ex-ministrul Finanţelor.

Sursa:jurnal.md

(32 accesari)