Detalii despre autostrada care va lega Ungheniul de Cluj

Imagine postare

val-de-oferte-pentru-constructia-autostrazilor-timisoara-lugoj-si-gilau-nadaseluProiectul „Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş – Iaşi” a fost preluat în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine începând cu data de 23.12.2013.

Potrivit infoprut.ro, autostrada are o lungime totală de 365 km și ar urma să facă legătura între Ungheni și Cluj. În perioada imediat următoare vor începe demersurile în vederea realizării a 154 km, respectiv:

– Sectorul de autostradă Iaşi-Ungheni cu o lungime de 23 km, care urmează să fie finanțat din Fonduri de Coeziune în alocarea financiară 2014 – 2020;

-Sectorul de autostradă Iași – Tg. Neamț cu o lungime de 78 km care urmează să fie finanțat din Fonduri de Coeziune în alocarea financiară 2014 – 2020;

-Sectorul de autostradă Câmpia Turzii – Târgu Mureş este compus din două Secţiuni cu o lungime de 53 km, respectiv: Secţiunea Câmpia Turzii – Ogra cu o lungime de 35 km şi Secţiunea Ogra – Târgu Mureş cu o lungime de 18 km. Sectorul Campia Turzii – Targu Mures urmează să fie finanțat din Fonduri de Coeziune în prezenta alocare financiară 2007 – 2013.