start_1151530Moțiunea de cenzură înaintată de opoziția comunistă este supusă dezbaterilor astăzi, la Parlament. Premierul Iurie Leancă este prezent împreună cu toți miniștrii din Guvern.

 În raportul prezentat, Leancă a declarat că moțiunea este absolut politică și reflectă frămîntările comuniștilor. Potrivit lui Iurie Leancă, pînă în 2009, Moldova a fost falimentată, izolată și fragmentată. „Moţiunea este total politică şi reflectă frământările PCRM. Se înscrie în revoluţia comuniştilor care s-a transformat într-o luptă împotriva instituţiilor statului. PCRM trebuie să revină printre oameni şi să nu mai lupte împotriva intereselor ţării şi a cetăţenilor. Dacă obiectivul politic al PCRM este de a dărâma Guvernul ca să provoace o nouă criză politică, care să ducă la alegeri anticipate, pentru mine este vital să dăm ripostă încercărilor comuniştilor de a provoca o criză politică”, a declarat Prim-ministrul.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a remarcat că PCRM nu a acceptat niciodată poziția lor în opoziție, dar mai au șansa pentru a înțelege aceste rol. De asemenea, a mai spus că  prin speculaţiile PCRM, comuniştii nu atacă guvernarea, ci viitorul Republicii Moldova.

Menționăm că Premierul Iurie Leancă a prezentat un raport de activitate a Guvernului în plenul Parlamentului, după ce săptămîna trecută PCRM a înaintat o moțiune de cenzură, împotriva Executivului pentru mai multe acte de corupție. Comuniștii au atacat cu întrebări după rostirea discursului.

(185 accesari)