„Dezrădăcinarea corupției – cea mai fermă cale pentru securitatea RM”

Imagine postare

moserAutoritățile de la Chișinău trebuie să-și multiplice eforturile pentru a dezrădăcina definitiv corupția. Este cea mai fermă cale pe termen lung pentru a garanta securitatea și integritatea Republicii Moldova în contextul unor acțiuni destabilizatoare din exterior.

Declarația aparține ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, William H. Moser.

„Dincolo de apropiatele săptămâni, cea mai fermă cale prin care autoritățile moldovenești pot garanta securitatea țării este de a crea condițiile necesare pentru ca toți moldovenii să se poată bucura de prosperitate, stabilitate și predictibilitate. În acest scop, este necesar ca autoritățile moldovenești să-și multiplice eforturile în vederea dezrădăcinării definitive a corupției. Corupția reduce semnificativ încrederea populației în instituțiile publice și în serviciile pe care le prestează acestea. Corupția inhibă dezvoltarea și creșterea transparentă a mediului de afaceri autohton și-i restricționează abilitatea de a concura pe piața internațională”, a declarat William H. Moser în cadrul unui interviu pentru Ziarul Național.

Totodată, șeful diplomației americane la Chișinău atenționează că mai ales în următoarele săptămâni, în ajunul semnării Acordului de Asociere cu UE, autoritățile moldovenești trebuie să asigure accesul cetățenilor la informații credibile.

„Suntem martorii unor dezinformări masive venite din partea mass-media din Rusia, ce răspândește minciuni și suscită frică în rândul populației. În contextul avansării lucrurilor privind Acordul de Asociere, este necesar ca autoritățile să asigure ca toți cetățenii să aibă acces la informații credibile și ca aceștia să înțeleagă modul în care R. Moldova înaintează. Totodată, ne exprimăm speranța că forțele politice locale vor acționa în mod responsabil și nu vor utiliza această șansă istorică drept instrument de destabilizare civilă”, a mai declarat ambasadorul SUA.

Precizăm că Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE pe 27 iunie, la Bruxelles.

sursa: jurnal.md