Dezvăluiri! DNA a descoperit CODUL SECRET al blaturilor din JUSTIŢIE! | Sute de dosare trântite de judecători corupţi vor putea fi redeschise, de Catalin Tache

Imagine implicită

Laura-codruta-kovesi1-300x200Iata ca, in paralel cu deschiderea pe banda rulanta a noi si noi dosare penale, procurorii Laurei Codruta Kovesi nu trec cu vederea nici anchetele in care nu au reusit sa obtina condamnarile dorite. Chiar daca, nu in putine cazuri, probele prezentate erau de-a dreptul zdrobitoare, insa dosarele „beton” inaintate instantei nu au reusit sa-i convinga pe anumiti judecatori.

Impotriva acestor judecatori, tocmai datorita unor decizii pur si simplu halucinante, planau tot mai multe suspiciuni de „blat” cu inculpatii pe care ii judecau. Insa cum Inspectia Judiciara a CSM nu a putut sau mai degraba nu a vrut sa descalceasca ce se ascunde in spatele acestui mister, misiunea de a face lumina in respectivele cazuri le-a revenit tot procurorilor anticoruptie. Care au reusit sa descifreze codul secret prin care erau „blatuite” dosarele in justitie, astfel ca, odata cu prima trimitere in judecata a unui magistrat care actiona in acest mod uluitor, retelele de judecatori corupti vor cadea una dupa alta.

S -a spart buboiul

Trimiterea in judecata a unui judecator de provincie nu mai impresioneaza pe nimeni in Romania zilelor noastre, in care lideri politici si miliardari pica de-a valma, in regim non-stop, in malaxorul DNA. Si, totusi, terminarea dosarului in ceea ce o priveste pe Corina Eugenia Jianu, sefa Sectiei a II –a Civile de la Tribunalul Constanta, reprezinta precedentul de care aveau nevoie procurorii anticoruptie pentru a putea declansa asaltul asupra retelelor de trafic de influenta din justitie. Magistratul constantean este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, dupa ce ar fi primit drept spaga, prin intermediul fiicei sale, un teren de 500 mp intr-o zona rezidentiala a orasului Navodari.

Iar terenul, achizitionat la o suma de o suta de ori mai mica decat valoarea reala a pietei imobiliare, a fost astfel practic „donat” judecatoarei de catre chiar edilul din Navodari, Nicolae Matei.

Metoda actiunilor identice

Nicolae Matei era acuzat de catre DNA, cu probe temeinice, de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si spalare de bani la Primaria Navodari, prejudiciul estimat fiind de 26,5 milioane de euro. Numai ca, spre stupefactia tuturor si mai ales a procurorilor care au instrumentat acest caz, edilul a beneficiat de clementa inexplicabila, cel putin la prima vedere, a judecatoarei Corina Eugenia Jianu. Cu care, dupa cum au descoperit ulterior oamenii Laurei Codruta Kovesi, inculpatul avea o intelegere preexistenta. Insa ca sa nu bata la ochi si pentru a pacali sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor catre magistrati, cei implicati in aceasta retea de trafic de influenta au folosit ceea ce DNA a denumit drept „metoda introducerii mai multor actiuni identice”. Este vorba despre o intreaga strategie prin care inculpatul reusea sa-si „traga” dosarul la judecatorul cu care avea blatul si pe care deja il „manjise” in prealabil.

Circuitul dosarelor

Iar exemplul blatului dintre Nicolae Matei si judecatoarea Corina Eugenia Jianu este relevant pentru cum functioneaza acest circuit si la alte instante de judecata aflate deja in vizorul DNA. Pentru ca, dupa cum sustin procurorii anticoruptie in rechizitoriu, „inculpatii procedau la alegerea completului de judecata prin introducerea mai multor actiuni identice, urmata de renuntarea la judecata in toate dosarele formate, cu exceptia celui repartizat judecatorului cu care exista o intelegere prealabila”. Si extrem de important este ca de acum procurorii pot cere redeschiderea tuturor dosarelor in care inculpatii au scapat in mod „miraculos”, dar pentru care nu existau dovezi ca aveau o intelegere cu judecatorii. Pentru ca, nu-i asa, toti se aparau cu argumentul ca dosarele se repartizeaza aleatoriu…

Sursa: nasul.tv