Dezvăluirile unuia dintre deţinuţii învinuiţi de moartea lui Andrei Braguţa: „A fost aruncat în celula noastră fărâmat”

Imagine implicită

Boris Bologan, unul din deţinuţii învinuiţi de moartea lui Andrei Brăguţa, susţine că acesta a fost bătut de poliţişti şi că acum se fac presiuni asupra familiei sale pentru ca să recunoască o crimă pe care nu a comis-o.

El (Andrei Brăguţa) a fost aruncat în celula noastră fărâmat. Singur a spus că a fost bătut de poliţie. Dar nu ştim care poliţie. Cei care erau în tură la izolator ne-au zis să astupăm camera video, dar noi special am lăsat aşa, ca să se vadă dreptatea”, a declarat Bologan.

Deţinutul a mai spus că pe parcursul nopţii de 16 august, Braguţa îşi pierduse raţiunea definitiv, i-a atacat în repetate rânduri şi au fost nevoiţi să se apere. „Noi băteam în uşă, strigam poliţiştilor din tură să intervină, însă ei urmăreau din afară ce se petrece şi râdeau. Dimineaţă, am înţeles că am nimerit într-o capcană a poliţiştilor şi le-am zis de asta, iar ei ne-au dat asigurări că totul va fi bine şi că vor şterge anumite secvenţe din înregistrările video”, a precizat Bologan.

Deţinutul învinuit a mai declarat că poliţia face presiuni asupra sa ca să-şi asume vinovăţia, îi ameninţă familia şi l-au avertizat că va avea probleme după ce va fi transferat în Penitenciarul nr.13, scrie crimemoldova.com.

De menţionat că, până acum, au fost reţinuţi doi deţinuţi şi trei poliţişti bănuiţi în dosarul decesului lui Andrei Braguţa.

Sursa:jurnal.md