Diaspora RESPONSABILĂ: Au parcurs mii de kilometri pentru a mobiliza locuitorii capitalei să iasă la vot // FOTO

Diaspora oferă un exemplu demn de urmat și la aceste alegeri. Concetățenii întorși acasă îndeamnă locuitorii capitalei să se mobilizeze duminică și să-și dea votul pentru candidatul proeuropean Andrei Năstase.

Un grup de cetățeni reveniți acasă în această săptămână, printre care și Mihail Druță, semnatar al Declarației de Independență, au trecut la acțiune și chiar au discutat direct cu oamenii lângă monumentul lui Ștefan cel Mare.

Mai mult, spun că vor fi acolo până vineri pentru a se asigura că mesajul de mobilizare ajunge la cât mai multă lume.

„Diaspora e minunată nu doar prin remitențele și multitudinea de proiecte implementate în țară ci și prin responsabilitatea sa civică. Din propria inițiativă, Mihail Druță, Cristina Pruteanu și Constantin Șchiopu și-au instalat un mic punct sub steagul Italiei, lângă monumentul lui Ștefan cel Mare unde îndeamnă lumea să voteze Andrei Năstase. De-aș fi acasă lângă ei m-aș fi dus. Prieteni, dacă sunteți acasă, mergeți să faceți echipa cu dnul Druță, Cristina și Constantin. Ei vă vor aștepta în fiecare zi până vineri lângă monumentul lui Ștefan cel Mare”, a menționat Dumitru Vicol, un moldovean stabilit în Marea Britanie.

Diaspora

Mihail Druță se află de mai mulți ani în orașul italian Parma. El spune că și-a luat liber de la lucru pentru o săptămână ca să-și facă datoria de cetățean.

Iată mesajul transmis locuitorilor capitalei de către concetățeanul nostru:

„Dragi compatrioți din Diasporă care, astăzi și pe durata întregii săptămâni curente, vă aflați acasă, în Republica Moldova, vă îndemn să susțineți din toată inima sloganul electoral „ANDREI NĂSTASE – PRIMAR GENERAL AL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU!”. Cine are voința politică și posibilitatea practică, este invitat să vină chiar în această dimineață în Piața Marii Adunări Naționale, lângă Monumentul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, unde veți fi întâmpinați de doamna Cristina Pruteanu și subsemnatul”, a menționat Mihail Druță.

„Vă îndemnăm să veniți în inima Chișinăului și a Moldovei pentru a apăra dreptul nostru la un viitor european la noi acasă! Veniți să organizăm împreună echipa electorală a diasporenilor întru sprijinirea candidatului nostru pro-european! Fapta noastră și votul nostru contează enorm de mult!”, a adăugat Mihail Druță.

Sursa:jurnal.md

(57 accesari)

Related Posts

Eveniment

Dinu Plîngău: În următoarele luni vom merge în teritoriu pentru a pune bazele resetării Platformei DA

Eveniment

Cum au votat cetățenii RM la europarlamentare: PNL a luat cele mai multe voturi, PSD – rezultate modeste

Eveniment

Năstase, la Viena: A cerut organelor austriece și europene să demareze anchete privind frauda bancară și spălările de bani

Eveniment

Zelenski, primele declarații după rezultate exit-poll: „Tuturor țărilor post-sovietice, uitați-vă la noi, totul e posibil!”

Eveniment

Blocul ACUM invită PSRM la discuții

Eveniment

Năstase: „Avem o obligație față de tinerii schilodiți pe 7 aprilie; Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere”

1 comentariu până acum

 1. ESCROCUL ȘOR ÎN ȚARA JUSTIȚIEI CAPTURATE, CA GULIVER ÎN ȚARA PITICILOR

  Escrocul Șor pare uriaș datorită protecției din partea Strigoiului în Țara Jusției Capturate, asemenea lui Guliver, om de statură normală, dar care părea uriaș printre piticii de 15 cm. Asemenea lui Guliver, care reușise să upravețuiască în Țara Piticilor răutăcioși, escrocul Șor reușește să-și bată joc de Justiția Capturată și să rămâie în libertate după ce a furat 2,9 miliarde de dolari de la oameni buni și
  primitori de străini. Deși escrocul Șor este un pârț evreu dolofan de statură mică, acesta timp de trei ani respinge cu succes atacurile Justiției Capturate, alcătuite din oameni de statură normală și parcă întregi la minte. De ce Justiția Capturată se reface, că-l vânează pe escrocul Șor și de fapt nu-i face nimic și de ce mă rog să nu-l lase în pace pe bietul evreu? Fiindcă bietul evreu nu este nici pe departe biet și nici om de treabă nu este, dar este un hoț de dimensiuni gigantice, care la nici 30 de ani ai săi, a reușit să fure din Țara Justiției Capturate cu oameni de statură
  normală și întregi la minte suma uriașă de aproape trei miliarde de dolari.

  Sigur, că în această istorie cu hoți și vardiști, în care ultimii se prefac că nicidecum nu-l pot prinde pe primul, deși mimează din toate puterile, că vor să-l prindă și fug după el cât îi țin picioarele, există și un personaj din umbră, care așa și se numește, temutul de toți, Fiul Răului din Umbră sau mai popular spus în limba băștinașilor, Strigoiul. Acesta a și capturat mai întâi Justiția, apoi
  Parlamentul, apoi și-a făcut guvern de buzunar cu penali. Ba mai mult, Strigoiul a corupt mai mulți septuagenari turbați pentru a-și asigura spriginul propagandistic pentru a manipula opinia publică și a-și crea posibilitatea să schimbe sistemul electoral în unul foarte avantajos lui.

  „Corabia a naufragiat, iar eu am ajuns înotând pe o insulă, unde am căzut mort de oboseală.” Așa își amintește Guliver despre cum s-a pomenit în Țara Piticilor. Escrocul nostru Ilan Șor n-are de unde să-și amintească cum s-a pomenit în Țara Justiției Capturate. A aterizat la Chișinău împreună cu părinții la vârsta de doi ani în căutarea unei vieți mai bune pe seama altora și pe atunci Țara Justiției Capturate încă nici nu exista, Justiția fiind la vremea ceia cât de cât decentă, iar Strigoiul era un simplu școlar, ce se evidenția doar prin aceia, că avea succese remarcabile la cules struguri.

  Nu se cunosc careva date despre studiile tânărului Ilan Șor, deși taică-său Miron Șor este întemeietorul liceului „Evrica” din Chișinău și s-ar părea, că l-a înființat special pentru singurul său fecior, Ilan. Nici tu bacalaureat, dar mite Universitate. Aici viitorul autor al „jafului secolului” și „gigant” în Țara Justiției Capturate nu cred să-l întreacă la studii pe renumitul său predecesor Guliver, care fusese doar un simplu marinar. Escrocul Ilan Șor se lăuda că la vârsta de 13 ani avea deja prima afacere proprie – trei magazine de telefoane mobile, la 14 ani a căpătat prima sa
  mașină, iar la 16 ani deținea o minitipografie.

  Băștinașilor din Țara Justiției Capturate le place să repete într-una că sunt cea mai săracă țară din Europa. Repetă acest lucru atât de frecvent, încât unii sau obișnuit cu aceasta într-atât, încât au început chiar să se mândrească cu acest lucru. Astfel au ajuns să se mândrească, că sunt cea mai săracă țară din Europa și că sunt conduși de Fiul Răului din Umbră, pe care ei îl numesc Coordonator. Escrocul Șor, hoțul evreu, care le-a furat enorma sumă de aproape trei miliarde de dolari este numit „om de afaceri” și îi pregătesc de pe acum un loc în Parlament pentru a-l scăpa de închisoare. Până
  atunci Justiția Capturată de Fiul Răului din Umbră tergiversează dosarul hoțului Șor, sub privirea îngăduitoare a stăpânului ei.

  Nu, localnicii din Țara Justiției Capturate nu sunt pitici, și nici măcar nu sunt pigmei, ci au statură de oameni normali, dar sunt manipulați de Fiul Răului din Umbră, asemenea unui cârd de porumbei optimiști și zglobii, dar care n-au alt viitor, decât de a orbecăi prin minciuna stăpânului, asemenea necuvântătoarelor. Mai nou stăpânul, adică Fiul Răului din Umbră folosinduse de tot felul de manipulări le-a pus lor în cârcă cele aproape 3 miliarde de dolari, furate de escrocul Șor de la ei, ca datorie publică.

  Istoria nu ne spune, ce s-a întâmplat cu Țara Piticilor, dar din Țara Justiției Capturate avem vești dătătoare de speranță. Candidatul Opoziției Antioligarhice are șanse mari să câștige alegerile din capitală în turul doi și să pornească Lumina Binelui. În acest caz Fiul Răului din Umbră va bate în retragere și se va evacua în Rusia, Justiția va începe să se dezmorțească, iar Escrocul Ilan Șor va încerca să se evacueze în Israel. Totul depinde de chișinăuieni și-n primul rând viitorul nostru. Toți la vot pe data de 3 iunie!

  *** 29.05.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *