baloane tricoloreConcomitent cu protestul care va avea loc pe 3 mai în Chişinău, în mai multe oraşe din Europa vor avea loc mitinguri similare. Proteste urmează să fie organizate în Franţa, Germania, Italia, Grecia, Spania, Irlanda, etc.!

„O să ieşim toţi cetăţenii revoltaţi şi toţi ar trebui să fie revoltaţi. Cei care nu vor ieşi îşi asumă responsabilitatea de a susţine guvernarea actuală. Dacă tac, înseamnă că le plac toate minciunile livrate la posturile de televiziune care aparţin oligarhilor. Chiar am căutat altă sursă mass-media care vorbeşte despre aceste proteste şi în afară de Jurnal n-am găsit altceva. Am creat grup de iniţiativă, am început să informăm populaţia şi prin alte mijloace, în afară de internet. Din câte ştiu, la protestul de la Paris vor veni şi oameni din Geneva, poate şi din alte oraşe”, a declarat Alexandru Leviţchi, din Franţa, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

„Suntem informaţi despre ce se întâmplă acasă. Suntem un grup de persoane care vom organiza un miting de protest în susţinerea celor de acasă. Vreau să le spun tuturor: să ieşim în stradă, nu se mai poate aşa! Noi sperăm să ne întoarcem acasă, să avem un loc de muncă, salarii decente. Cu ceea ce se întâmplă acum în ţară, cu aceste jafuri… nu vedem viitor cu această guvernare. De aceea vin cu un mesaj pentru cei de acasă: ieşiţi în stradă şi apăraţi-vă drepturile”, a spus un alt moldovean din diasporă, Valentin Cozer, care se află în Italia.

În cadrul aceleiaşi emisiuni a avut o intervenţie şi un moldovean din Nurnberg, care va organiza un protest solitar, pentru că nu prea sunt moldoveni în acea regiune. „În regiunea mea eu sunt practic unicul moldovean. Am o conexiune mai strânsă legată de mişcările tectonice din Moldova. Dacă va fi cazul, pot să ies şi singur la un protest solitar, aşa cum în această regiune sunt unicul moldovean. Oamenii sunt foarte informaţi şi dacă unii domni de la guvernare cred că minciunile lor trec, greşesc amarnic”, a menţionat Alexei Tighineanu.

Potrivit informaţiilor din grupurile de pe reţelele de socializare, pe 3 mai vor avea loc proteste şi la Barcelona şi la Dublin.
Sursa:jurnal.md

(121 accesari)