us_visa1_640x480_25589400În vara acestui an vor fi abolite vizele în Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Cel puțin așa a informat raportorul Parlamentului European în domeniul liberalizării regimului de vize pentru țara noastră, Tanja Fajon. 

„Cu toate procedurile de rigoare pe care le avem de făcut, regimul de vize poate fi abolit către luna iulie curent. Este important ca moldovenii să știe că acest regim liberalizat de vize nu presupune imediat dreptul de a se angaja sau de a obține cetățenia altui stat. Este important ca ei să cunoască acest lucru. Am fost asigurată de reprezentanții Guvernului moldovean că vor fi lansate campanii pentru a informa cetățenii în acest sens”, a declarat Tanja Fajon.

Potrivit ei, raportul despre vize va fi votat de Comisia pentru resurse umane, securitate și jusiție pe 12-13 februarie, apoi, în martie, va fi dezbătut în Parlamentul European. Decizia finală va fi luată până în mai 2014, adică până la alegerile pentru Parlamentul European.

Premierul Iurie Leancă a comunicat că oficialul European va merge în Transnistria pentru a vedea fluxul migrațional și să se asigure în privința securizării frontierelor.

Anterior, Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat că Republica Moldova a respectat toate cerințele incluse în Planul de Acțiuni privind Liberalizarea Vizelor cu Uniunea Europeană.

 

(202 accesari)