ccMagistrații Curții Constituționale au decis astăzi că ei nu vor verifica constituționalitatea hotărârii de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Comuniștii și liberalii reformatori au fost lăsați cu ochii în soare de Înalta Curte. 

„Se sistează controlul constituționalității hotărârii de Guvern din 30 mai 2013 cu privire la concesionarea Aeroportului, decizia privind aprobarea rezultatelor concursului pentru concesionarea Aeroportului Chişinău, dar și decizia de reconfirmare din 4 octombrie. Acesta sunt susceptibile controlului legalității de către instanțele de drept comun”, a declarat Alexandru Tănase, președintele CC.

Liberal-reformatorul Ion Hadârcă a refuzat să comenteze decizia Curții, dar a anunțat că va ataca decizia Guvernului cu privire la concesionarea Aeroportului în instanțele de drept comun.

În schimb, comuniștii au calificat decizia Curții drept una părtinitoare. „Decizia de astăzi se înscrie în șirul acțiunilor Guvernului. Este regretabil. Curtea nu a vrut să se implice în rezolvarea unei probleme foarte importante pentru Republica Moldova”, a spus deputatul PCRM, Igor Vremea.

Precizăm că Guvernul a decis concesionarea Aeroportului Chișinău pentru o perioadă de 49 de ani companiei rusești „UK Komaks”, care aparţine fraţilor miliardari Bajaev din Daghestan.

(227 accesari)