Dinu Plângău: După euforia de amor prezidenţial şi mixt cu Plahotniuc, Dodon a devenit un impotent politic

Imagine implicită

Igor Dodon nu a înţeles că, pentru Putin şi anturajul său, în Republica Moldova există un aliat mult mai valoros decât un preşedinte lipsit de caracter şi carismă. Aliatul lui Putin în Moldova este Plahotniuc, cel care poate mult mai uşor să păteze imaginea Uniunii Europene şi să blocheze reformele. Este opinia lui Dinu Plângău, liderul organizaţiei Tinerii DA.

„După euforia de amor prezidenţial şi mixt cu Plahotniuc, Dodon a devenit un impotent politic. Am vorbit de multe ori că toţi cei care vor intra într-o formă sau alta într-o înţelegere cu Plahotniuc vor pierde totul, şi imaginea şi cariera. Prea târziu a înţeles asta Voronin, Filat, Ghimpu, iar acum şi deputaţii socialişti. Dodon crezând că este mai şmecher a jucat pe două fronturi, după euforia lui de preşedinte, a devenit un impotent politic. Un decor caraghios, căruia îi poţi rupe degetele într-o emisiune directă sau să-i arăţi locul ca unui câine dresat care latră dar nu muşcă”, a menţionat membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Privim „bătălia” dintre Tom şi Jerry la toate canalele din Republica Moldova, circul şi circarii nu mai sunt luaţi în serios nici în Vest, nici în Est. În lipsa unei alternative de informare, cetăţenii Republicii Moldova sunt nevoiţi să privească povestea celor două personaje pe stomacul gol şi cu mâinile crăpate. Dar ca şi oricare poveste, asta are un sfârşit. Ratingul şi noile episoade depind doar de interesul oamenilor. Din „preşedintele tuturor”, apoi al majorităţii, Dodon a devenit un nepreşedinte şi asta doar pentru că a acceptat „mărul cu vitamine” al lui Plahotniuc”, a mai spus Dinu Plângău.

Sursa:jurnal.md