67063Un prim pas spre apropierea de Uniunea Europeană a fost făcut deja și acesta este este numirea unui candidat la funcția de premier de către Nicolae Timofti, afirmă diplomatul Dirk Schuebel.

Potrivit ambasadorului UE la Chișinău, Moldova are nevoie de stabilitate politică și un guvern funcțional pentru un parcurs bun spre Europa. „Primul pas a fost făcut prin faptul că preşedintele Nicolae Timofti a numit un candidat la funcţia de premier. Rămâne să vedem dacă domnul Filat va reuşi să formeze o nouă echipă care va fi susţinută şi de Parlament astfel încât să reinstaureze stabilitatea politică. Pentru a continua cursul european este nevoie de un guvern funcţional şi de stabilitate politică“, a declarat Dirk Schuebel.

Diplomatul a mai spus că încă se discută despre deschiderea celor șase puncte de control la Nistru. „Nimic nu este decis până nu este decis totul. Noi căutăm soluţii. Soluţia finală o vom avea în câteva luni“, a mai declarat oficialul.

Potrivit vicepremierului în exercițiu, Eugen Carpov, intenția Chișinăului de a deschide punctele de trecere vizează cetățenii străini și nu cetățenii Republicii Moldova. Măsura face parte din planul de acțiuni al Acordului de Liber Schimb.

 

(230 accesari)