pageCu ocazia Zilei Independenței, politicienii au făcut și astăzi declarații și au felicitat cetățenii Republicii Moldova.

„Se cuvine, mai întîi de toate, să aducem un omagiu celor care au luptat pentru ca libertatea noastră să se împlinească. În anii care au urmat după 1991 lucrurile nu au decurs întocmai cum au visat autorii practici şi morali ai actului Independenţei. Dar asta nu le ştirbeşte cu nimic meritul de a fi înfăptuit, prin voinţă şi curaj, acel act istoric”, a declarat șeful statului. Președintele Nicolae Timofti a mai subliniat că ziua de 27 august ne unește destinul de 22 de ani și ne ține împreună, iar dezideratele stipulate în Declaraţia de Independenţă sînt astăzi mai actuale ca oricînd.

„Chiar dacă mai avem de asigurat bunăstare şi prosperare tuturor, chiar dacă mai avem de transformat instituţiile de drept şi aplicare a legii şi, cel mai important, să reintegrăm ţara”, a declarat premierul Iurie Leancă care se declară mîndru că este cetățean al Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Corman a specificat că istoria a dat naștere Republicii Moldova cu 22 de ani în urmă, prin voința poporului nostru, dornic de libertate și o viață mai bună. „Tînărul stat a pășit pe o cale necunoscută și deloc ușoară. Am trecut printr-un război pe Nistru, iar teritoriul țării continuă să rămînă divizat. Am avut perioade de declin care au alimentat nostalgiile trecutului. Plîngînd după trecut și uitînd de viitor, am pierdut trenul progresului, cu care alte națiuni, aflate în aceeași stație, au facut un salt semnificativ în dezvoltare”, a precizat Corman.

Menționăm că Declarația Republicii Moldova a fost semnată pe 27 august 1991.

(266 accesari)