dna treceti prutulProcurorii DNA l-au reținut pe Alexandru Băloi, manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru luare de mită, în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri., după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

El va fi prezentat, joi, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, Alexandru Băloi a primit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menționată.

„Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor. Din conținutul probatoriului a rezultat faptul că foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei și au fost remise în trei tranșe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății atât din punct de vedere al datei, cât și al procentului — circa 20% din valoarea facturilor achitate”, susțin procurorii.

DNA precizează că, în același context, managerul spitalului a primit miercuri de la martorul denunțător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeași dată, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra acestuia fiind găsită suma de 3.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Sursa:agerpres.ro

(41 accesari)