5292742069Au plecat din ţară la 22 de ani, iar după numai patru ani munceau la Londra, la cea mai mare firmă de arhitectură din lume, iar la 31 un portofoliu incredibil.

Cei doi tineri români împlinesc, la Londra, visul fondatorului Apple, Steve Jobs, construcţia sediului.

Cei doi arhitecţi români care au uimit lumea cu designul lor revoluţionar sunt fraţii Max şi Daniel Zielinski.

Max şi Daniel sunt fraţi gemeni, toate proiectele lor sunt gândite în doi, dar ca unul.

Fraţii Zielinski nici nu au terminat bine facultatea şi au plecat în străinătate, au ajuns angajaţii unor mari companii, iar acum fac istorie în domeniul lor.

Printre proiectele lor de suflet se numără turnul de 300 de metri al Băncii Naţionale din Kuweit şi un alt proiect de 17 miliarde dolari, ce constituie una din minunile civilizaţiei moderne, respectiv primul oraş din lume cu poluare zero.

„Oraşul sustenabil Masdar, din Emiratele Arabe, este făcut în deşert, totul se bazează pe energie solară, iar circulaţia în interiorul oraşului se va face cu maşini electrice, fără şofer”, au povestit fraţii Max şi Daniel Zielinski, duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.

Nu în ultimul rând, cei doi români construiesc viitorul sediu Apple din California, gândit de Steve Jobs în 2009. Proiectul va terminat în 2016. Între timp, cei doi fraţi români lucrează la alte proiecte secrete.

Sursa: antena3.ro

(164 accesari)