Dolganiuc: „Ponta la preşedinţie – o tragedie naţională; Pătura conştientă nu va tolera”

Imagine implicită

Valentin DolganiucÎn cazul în care Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale în România, acest lucru ar însemna agramaţie totală a electoratului românesc şi o tragedie naţională. O spune analistul politic Valentin Dolganiuc, care crede că scrutinul din România este o repetiţie pentru RM.

„Dacă Ponta câştigă alegerile, acest lucru ar însemna agramaţie totală a electoratului românesc, însă ţara nu trebuie lăsată pe mâinele agramaţilor. Este o tragedie naţională. În acest caz, după alegeri vor avea loc manifestări stradale. Pătura conştientă nu va tolera acest lucru. În cazul în care Iohannis va câştiga alegerile, nu se va întâmpla nimic, pentru că pe hoţi, puşcăriaşi, tâlhari nu-i duce capul la aşa ceva”, a declarat Valentin Dolganiuc, pentru Jurnal.md.

Potrivit comentatorului politic, prin votul de mâine România îşi va demonstra parcursul european. „Or, principiile fundamentale în România lasă de dorit. Mă refer aici la corupţie, sistemul judiciar, drepturile fundamentale ale omului. Astăzi mii de persoane cu dosare penale continuă să se regăsească în partidele de guvernare, mai ales în PSD. De altfel, acest lucru se întâmplă şi la noi. În aceste condiţii, votul de mâine va separa trecutul comunist de viitorul european. Acest lucru se va întâmpla pe 30 noiembrie şi la noi, doar că România are o alternativă faţă de Republica Moldova. Această alternativă este Iohannis. Pe când în RM guvernarea s-a apărat cu un paravan al integrării europene furând statul”, susţine analistul.

Cât despre fraudarea alegerilor, Valentin Dolganiuc spune că acest lucru se face prin sondaje, prin mass-media controlată şi prin numărul mic de secţii de vot.

„Trebuie de menţionat că alegerile se încearcă a fi fraudate prin faptul că nu au fost extins numărul secţiilor de vot, ceea ce s-a întâmplat şi la Chişinău. În plus există instituţii media de la Bucureşti care se află în mâna puterii, aşa cum se întâmplă şi la Chişinău, unde pe sticlă apar doar PD, în frunte cu Plahotniuc, şi PLDM, în frunte cu Filat. De asemenea, fraudarea are loc şi atunci când se comandă anumite sondaje care sunt trucate”, a punctat Valentin Dolganiuc.

Sursa: jurnal.md