350-24_tricolor_in_doliuDupă tragicul accident de la Muntenegru, premierul român Victor Ponta a declarat ziua de 26 iunie, zi de doliu pentru România în semn de respect pentru victimele accidentului. În baza articolului 6 din Legea nr. 75/16 iulie 1994, în ziua de doliu naţional drapelul României se arborează în bernă.

„Suntem într-o şedinţă extraordinară a Guvernului cu un singur punct pe ordinea de zi – hotărâre privind declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul României. În baza acestei hotărâri, trebuie ca în cursul zilei de mâine instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale să arboreze drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul se va arbora în bernă la sediile partidelor politice, la sindicate, la punctele de frontieră, pavilionul navelor şi, tot în baza legii, posturile naţionale de radio şi de televiziune şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător”, a declarat Victor Ponta, transmite mediafax.ro.

În aceeași ordine de idei, premierul român a menționat în cadrul ședinței Guvernului că este recunoscător autorităților din Muntenegru pentru ajutorul acordat românilor căzuți în accident.

Ieri, președintele Nicolae Timofti a adresat condoleanțe omologului său Traian Băsescu.

Precizăm că zilele trecute un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, iar numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului a crescut pînă la 19, informează Ministerul Afacerilor Externe din România.

(251 accesari)