DOR-ul a adus 17 moldoveni acasă

Imagine postare

Imaginea_DOrAdolescenţi născuţi în Portugalia, Italia, Estonia, Grecia şi Irlanda au revenit în Moldova pentru a participa la tabăra – pilot DOR. Tinerii au fost cazați la o pensiune de la Vadul lui Vodă și timp de 8 zile aceștia vor vizita obiective turistice din Republica Moldova, se vor implica în diferite activități interactive.

Șeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco dorește ca adolescenții moldoveni să se molipsească de dragostea față de țara noastră, iar reprezentantul Organizației Internaționale pentru Migrație în mesajul de bun – venit a remarcat că „Ne era dor de voi, sper că și vouă vă era DOR de noi și erați dornici de a veni acasă. Mulți moldoveni s-au stabilit peste hotare și totuși noi, împreună cu autoritățile publice încercăm să nu vă pierdem. Prin intermediul programului Dor vă vom arăta că a fi originar din Moldova e la modă și că merită să vă mândriți cu țara noastră. Aceasta nu este o simplă tabără, ci este o călătorie de autocunoaștere”.

Tinerii vor practica olăritul, meșteșugăritul, dansul și muzica populară cît timp vor fi în tabără. Vor participa la ateliere de bucătărie tradiţională, fotografie, vor avea întâlniri cu oficiali Organizatorii proiectului vor organiza excursii la Orheiul Vechi, Țîpova și în Chișinău. În afară de aceasta, ei vor vor participa la Festivalul Gustar, iar pe 27 august vor serba Ziua Independenţei.

Menționăm că cei 17 moldoveni reveniți din Europa vor fi ghidați de alți 8 semeni.

Proiectul pilot DOR este organizat de Guvernul Republici Moldova (Biroul pentru Relații cu Diaspora) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Programul este destinat reprezentanților diasporei moldovenești și are misiunea de a sensibiliza tinerii din generația a doua  și a treia de migranți cu privire la identitatea lor culturală și de a crea legături emoționale între țara de baștină și reprezentanții diasporei moldovenești.