Dorin ReceanMinistrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean, nu se va regăsi în viitorul cabinet de miniștri. El a anunțat acest lucru luni, într-o postare pe Facebook.

Recean, care se află în fruntea MAI din 2012, a anunțat că odată cu numirea noului Guvern va pleca „din sectorul public în sectorul privat”.

Recean anunță însă că se va regăsi și în continuare în Partidul Liberal-Democrat, care l-a propus în funcție în 2012.

„Țin să mulțumesc pentru oportunitate, încredere și suport colegilor din echipa liberal-democrată – nucleul coaliției pro-europene – alături de care voi rămâne și voi munci în continuare”, se arată în mesajul ministrului de Interne în exercițiu.

Dorin Recean se arată mulțumit de activitatea sa, una în care MAI a trecut prin niște reforme fără precedent.

„Ca orice schimbări, reforma MAI a generat nemulțumiri și critici; dar, la final de mandat mă bucur să văd încrederea cetățenilor în poliție la maximul istoric. Este confirmarea că schimbările spre bine, pentru care am lucrat împreună au fost efective. Aprecierea pozitivă a reformei de către partenerii de dezvoltare ai țării noastre a asigurat pentru următorii ani suport bugetar direct din partea Uniunii Europene și SUA în valoare de zeci de milioane de euro. Aceste investiții generoase vor fi gestionate de MAI pentru a continua îmbunătățirea calității serviciilor prestate de toate subdiviziunile”, scrie Dorin Recean.

Dorin Recean nu s-a regăsit nici în lista electorală a partidului pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Sursa: independent.md

(112 accesari)