Două centre de colectare a semnăturilor pentru referendum, deschise la Ungheni

Imagine implicită

ungheni referendumTot mai multe centre mobile de colectare a semnăturilor pentru desfăşurarea referendumului republican de revizuire a Constituţiei, apar în toată ţara. Astăzi, reprezentanţii grupului de iniţiativă au deschis astfel de puncte în satele Buşila şi Todireşti din raionul Ungheni.

De asemenea, aceştia au instruit echipele mobile de voluntari din localităţile respective şi au mers pe la casele oamenilor pentru a-i informa despre iniţiativa lor.

Centrul mobil din satul Buşila a fost deschis în incinta Casei de Cultură. Pe parcursul zilei, zeci de oameni au semnat pentru organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, în speranţa că vor avea o viaţă mai bună.

Membrii grupului de iniţiativă şi voluntarii din satul Buşila au mers pe la casele oamenilor pentru a-i informa despre iniţierea referendumului republican de revizuire a legii supreme.

Un alt punct mobil de colectare a semnăturilor pentru iniţierea referendumului a fost deschis în satul Todireşti, raionul Ungheni.

Membrii grupului de iniţiativă le reamintesc locuitorilor republicii că la uşă le vor bate colectorii autorizaţi, iar pentru a putea semna trebuie să aibă un buletin valabil.

Până în prezent, centre de colectare a semnăturilor au mai fost deschise în Chişinău, Cimişlia, Criuleni, Ungheni, Orhei, Bălţi, Şoldăneşti, Străşeni, Teleneşti, Hânceşti, Făleşti, Ialoveni şi Soroca. Amintim că la protestul din 6 septembrie, organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, manifestanţii au votat o proclamaţie ce conţine mai multe revendicări, printre care alegerea şi demiterea şefului statului prin vot direct şi reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71.

Totodată, oamenii vor ca imunitatea parlamentară să fie limitată. Pentru iniţierea unui referendum de modificare a Constituţiei sunt necesare cel puţin 360 de mii de semnături pentru fiecare chestiune supusă votului. Grupul de iniţiativă, din care fac parte peste 700 de oameni, are la dispoziţie cel mult trei luni pentru a le colecta.

Sursa:jurnal.md