Două medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice de Tineret

Imagine implicită

f1eb70a0-2849-11e4-bc51-d5c83e784ee2_1Echipajele României de dublu rame fără cârmaci, atât cel masculin, cât și cel feminin, s-au impus în concursul de canotaj de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

Denisa Tilvescu și Cristina Georgiana Popescu au început timid cursa de pe Lacul Xuanwu, însă au avut un finiș extraordinar, întrecând bărcile din China și Canada, care s-au clasat pe următoarele două locuri.

”Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la Mondialele de juniori, am promis că anul acesta vom căștiga doar aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat la final Denisa Tilvescu, citată de Agerpres.

Echipajul masculin, format din Ciprian Tudosă și Gheorghe Robert Dedu, a reușit o cursă superbă, având, de asemenea, o evoluție splendidă pe ultimele sute de metri, reușind să depășească Cehia și Turcia, medaliate cu argint, respectiv cu bronz.

”Când am coborât din barcă a trebuit să mă așez pe ponton câteva secunde pentru că eram prea amețit ca să pot sta în picioare. Acum însă nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acest aur și suntem bucuroși că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie”, a spus Ciprian Tudosă.

Sunt primele medalii de aur cucerite de România la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (China). Delegația tricoloră se mai putea lăuda doar cu un argint, cucerit de judoka Ștefania Adelina Dobre, la categoria 63 de kilograme.

sursa: stiri.yahoo.com