Curtea-Constitutionala-R-Moldova-Vlad-Filat-decretÎn această dimineață, Valeriu Munteanu a depus o nouă sesizare la CC, prin care cere examinarea legalității decretelor semnate ieri de Nicolae Timofti privind demiterea lui Mihai Moldovanu și Anatol Șalaru. Magistrații au acceptat să dezbată subiectul.

„Solicităm complimentarea sesizării cu următoarele chestiuni. După adoptarea legii nr. 110 și nr. 107, între timp au fost emise și, respectiv, eliberate mai multe acte pe care noi le considerăm adoptate în disonanță cu legea supremă. Respectiv, solicităm controlul constituționalității și decretului președintelui RM privind revocarea din funcție a vice-premierului Mihai Moldovanu și a ministrului Transporturilor Anatol Șalaru. Aceste decizii au fost adoptate ieri și astăzi au fost deja publicate în Monitorul Oficial. La fel, solicităm controlul constituționalității hotărârii Guvernului privind eliberarea din funcție a directorului „Moldsilva”, Ion Cebanu. Acest act a fost adoptat tot în baza acelorași modificări pe care noi astăzi le contestăm”, a afirmat Valeariu Munteanu.

Judecătorii Curții Constituționale examinează astăzi sesizarea liberalilor Valeriu Munteanu și Mihai Ghimpu privind cele două legi votate pe 3 mai care descriu atribuțiile premierului interimar și Guvernului în exercițiu.

Anatol Șalaru și Mihai Moldovanu, membri ai Guvernului din partea PL au fost revocați ieri prin decret prezidențial la solicitarea premierului interimar Iurie Leancă. Tot ieri, în cadrul ședinței Guvernului a fost demis Ion Cebanu, directorul „Moldsilva”.

 

 

 

 

 

 

 

(289 accesari)