După 30 noiembrie, trebuie să scăpăm de vânzătorii de țară

Imagine implicită

plahotniuc-filat-bm3-586x319E un fel de adresare acelor persoane care au decis să se prezinte la urnele de vot pe 30 noiembrie, pentru a-și da votul unor partide în actuala campanie electorală. Știu că o bună parte din voi sunteți dezamăgiți de toți politicienii, de toate formațiunile politice, care v-au mințit și vă mai mint. Totuși, sunt sigur de un lucru: există o categorie de persoane, cărora trebuie să închidem odată pentru totdeauna calea spre putere. O altă cale pentru revenirea la o stare normală nu există.

Fiecare scrutin electoral vine cu propriile rele. În anul 2009, PCRM a fost sancționat pentru greșelile pe care le-a făcut în timpul în care a condus această țară. A fost corectă sau nu această decizie? Toată responsabilitatea pentru alegerea făcută revine electoratului, în cele din urmă. Sistemul democrației electorale îi oferă puterea absolută odată în patru ani.

În 2009, au venit alte formațiuni politice, în care cetățenii și-au pus mari speranțe în schimbări spre bine. Noile schimbări au devenit mană cerească pentru unii și blestem pentru alți. Însă, există un lucru care afectat pe toți, indiferen de opțiunea politică sau geopolitică: în spectrul nostru politic, avem doi mari jucători care reprezintă un pericol major pentru viitorul acestei țări, care pun în joc bunurile noastre, garantul bunăstării familiilor, copiilor noștri.

După ce ne-a fost furat Aeroportul și Banca de Economii, țara se află în fața pericolului înstrăinării Căii Ferate, rețelelor electrice, Moldtelecomului și, cel mai grav, pământurile agricole, care reprezintă garantul renașterii noastre economice și a existenței noastre ca neam. Riscăm în câțiva ani să trăim într-o țară care nu ne mai aparține, o țară în care vom fi chiriași sau sclavi la străini.

Oare vom ajunge să permitem “celor doi Vlazi”, Plahotniuc și Filat să vândă tot ce ne-a mai rămas, pentru a-și vedea de propria viață, având conturi grase în afara țării?

În anul 2014, știm care este răul absolut, știm care sunt partidele politice care trebuie sancționate dur. Acestea sunt două: Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat. Oamenii care reprezintă aceste grupări criminale nu trebuie să ajungă să decidă soarta noastră în următorii patru ani. Locul lor nu este în Parlament și nici în Guvern, ci în pușcărie.

Alegătorule, dacă nu îți este indiferent de soarta acestei țări, dacă mai vreo speranță că lucrurile în această țară se pot schimba spre bine, ignoră PD și PLDM, aruncă la urna de gunoi materialele lor, scuipă-i în ochi când vor să te mituiască și votează oricare alte partide, care consideri că îți sunt mai apropiate de convingerile tale politice. Dacă nu te simți reprezentat – invalidează buletinul sau nu te prezenta la secția de vot.

Orice politician trebuie să înțeleagă faptul că ȚARA NU E DE VÂNZARE, iar pentru ca să le intre mai bine acest lucru, trebuie să le dăm, în mod colectiv, un șut în fund.

Octavian Racu

Sursa: wordpress.com