andrei-judecatoria-sect-centruLiderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, nu este lăsat să participe la şedinţa în care se examinează contestaţiile moldovenilor din diasporă. Poliţiştii au îngrădit accesul pe teritoriul Judecătoriei Centru pentru liderul DA, pentru membrii Platformei DA şi pentru cetăţenii de rând care vor să asiste la şedinţa publică.

„Poliţia nu permite accesul în instanţă la o şedinţă publică!!! Fără a prezenta ordinul care restricţionează accesul, fără a chema pe cineva din superiori, fără a se prezenta măcar. Pur şi simplu aşa vrea muşchiul lor”, scrie activistul Liviu Vovc.

Poliţiştii care au format un cordon viu în faţa Judecătoriei Centru l-au lăsat pe liderul PPDA, Andrei Năstase, să intre în incinta instanţei. Asta după ce au primit în acest sens indicaţii la telefon.

Într-un video postat de membrul PPDA Liviu Vovoc, se observă cum unul dintre poliţişti este sunat, acesta merge în spatele unui microbuz pentru a vorbi, iar în scurt timp permite accesul lui Năstase şi al persoanelor care îl însoţeau în instanţă.

Sursa:jurnal.md

 

(55 accesari)