Edina Gallovits va reprezenta SUA, după 16 ani de tenis sub tricolor: „Mândră să fac parte din Team USA”

Imagine implicită

Edina GallovitsEdina Gallovits (298 WTA), fost număr 54 mondial, va reprezenta SUA în circuitul de tenis profesionist, după 16 ani în care a jucat sub culorile României.

Edina, care este stabilită de 13 ani în Atlanta (SUA), a postat o fotografie pe contul personal de Instagram, în care apare alături de drapelul SUA: „Am devenit cetăţean american! Mândră să fac parte din #TeamUSA”, a fost mesajul jucătoarei în vârstă de 30 de ani. Pe site-ul oficial al turneului de la Roland Garros, care va începe în mai puţin de o lună şi jumătate, Gallovits apare deja ca reprezentând SUA.

edina-gallovits 1Născută la Timişoara, Edina Gallovits s-a căsătorit în anul 2010 cu americanul Bryce Hall, antrenorul şi managerul ei. A strâns 1.242.977 de dolari din tenis, câştigând trei turnee WTA în carieră, toate în proba de dublu: Bogota (Columbia, 2010), alături de Gisela Dulko (Argentina), Guangzhou (China, 2010), împreună cu Sania Mirza (India), şi Bogota (Columbia, 2011), alături de Anabel Medina (Spania). Cele mai bune rezultate ale lui Gallovits la turneele de Grand Slam, în proba de simplu, sunt reprezentate de tururile doi, atinse la toate cele patru competiţii.

Edina Gallovits a revenit în circuit în luna noiembrie 2014, după o accidentare teribilă care a ţinut-o departe de teren timp de doi ani. Tenisul ei arată mul mai bine acum, reuşind să urce între timp aproape 200 de locuri în clasamentul mondial. Edina a dezvăluit secretul revenirii pentru ProSport, într-un material care poate fi citit mai jos.

Sursa:prosport.ro