Avocatul Eduard Rudenco a venit cu o reacţie după ce au apărut mai multe informaţii că ar fi învinuit de alerta cu bombă de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru.

Apărătorul spune că nu are nicio legătură cu acest incident şi califică învinuirile drept o acţiune de intimidare.

„După ce au apărut mai multe ştiri precum că aş fi implicat în cazul alertei cu bombă de la Judecătoria Chişinău, declar cu toată responsabilitatea că ceea ce se întâmplă este o provocare murdară  din partea regimului, o acţiune de înlăturare a avocaţilor care nu se supun. În această provocare sunt  implicate şi structurile de forţă, holdingul media şi resursele administrative”, a adăugat apărătorul.

„În ultimul timp am fost supus unor presiuni pe care le asociez cu faptul că sunt apărător în mai multe dosare răsunătoare, mai exact dosarul Platon, care este ferit de societate, cazul fabricat pentru avocata Ana Ursachi. Sunt convins că clienţii mei sunt persecutaţi de autorităţi”, a mai spus avocatul Eduard Rudenco.

Totodată, avocatul a menţionat că autorităţile încearcă să-l lipsească pe Platon de orice apărare şi din acest motivul sunt întreprinse acţiuni împotriva lui.

Amintim că astăzi, într-un comunicat s-a anunţat că autorul alertei cu bombă de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, ar fi un avocat, în vârstă de 43 de ani, care urma să participe la un proces în acea zi.

Pe 26 martie curent, poliţiştii au fost informaţii, de la un număr necunoscut, că în sediul instituţiei este amplasat un obiect exploziv. După mai multe ore de căutări, alerta s-a dovedit a fi falsă.

Sursa:jurnal.md

(90 accesari)