bondrencoDeputata PCRM Elena Bodnarenco vine cu noi dezvăluiri despre felul în care s-a constituit aşa-zisa majoritate parlamentară. După ce anterior a declarat că cei 14 transfugi din PCRM au fost „prelucraţi” timp de trei luni şi că au existat tentative şi în direcţia ei, Elena Bodnarenco a oferit mai multe detalii privind încercarea de a o smulge din Partidul Comuniştiolor.

„Ne-am întâlnit doar eu cu acest deputat. A fost o discuţie între patru ochi. Mi-a propus bani în schimbul ieşirii mele din PCRM. Mi s-a spus o sumă din şase cifre, în dolari. Suma finală ar fi urmat să fie discutată atunci când aş fi luat decizia, pentru că dacă aş fi ales vreo funcţie pentru mine sau pentru rudele mele, suma, evident, ar fi fost mai mică. Iar dacă aş fi vrut doar bani, suma ar fi fost mai mare”, a declarat Elena Bodnarenco, în cadrul emisiunii Interpol, la TV7.

O sumă concretă nu a fost numită, susţine Elena Bodnarenco. Totodată, deputata a refuzat categoric să spună nume, dar a precizat că acesta este unul dintre actualii parlamentari PD şi a infirmat că fostul deputat Constantin Botnari este cel care i-a propus bani. „În cazul meu nu a fost el, deşi, din informaţiile pe care le deţinem, el (Botnari, n.r.) a „lucrat” cu alţi deputaţi. Pot să spun doar că este un deputat democrat. Voi face public numele acestuia doar în cazul în care mă voi convinge că ancheta nu derulează în niciun fel”, a adăugat ea.

Deputata PCRM a vorbit şi ce crede despre plecarea foştilor colegi. „Cred că s-a discutat cu fiecare individual şi banii s-au propus pentru fiecare în parte. Posibil că au fost bani cash ca să nu fie descoperiţi pe conturile bancare. A plecat şi Galina Balmoş, era cea mai bună prietenă a mea. Trădarea nu se iartă, acum ne salutăm doar din politeţe, nimic mai mult”, susţine Elena Bodnarenco.

Referitor la declaraţiile unui fost coleg de partid care s-a plâns pe salariul mic de deputat, Bodnarenco a declarat că trăieşte doar din salariu şi încearcă să nu depăşească acest buget.

Elena Bodnarenco a dezvăluit pentru prima dată în ianuarie 2016 că i s-au propus bani şi funcţii pentru a părăsi PCRM. „Personal, pentru a părăsi fracţiunea mi s-a propus, cu adevărat, la alegere, bani, funcţii, alte facilităţi. Cei 14 (transugi din PCRM) au fost „prelucraţi” circa trei luni. Au fost cercetate amănunţit starea financiară a fiecăruia, declaraţiile pe venituri, averea, viaţa personală, viaţa copiilor. Fiecăruia i s-a propus ceva individual: unora funcţii sau bani, altora — închiderea sau deschiderea unor dosare penale. S-a lucrat cu grupuri de 3-4 persoane”, spunea Bondarenco, în ianuarie curent.
Sursa:jurnal.md

(51 accesari)