Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Imagine implicită

Olimpici romaniElevii români au fost premiaţi cu patru medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului / International Earth Science Olympiad – IESO 2014. Competiţia s-a desfăşuratat recent în Spania.
Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului / International Earth Science Olympiad – IESO 2014. Concursul aflat la cea de-a opta ediţiei s-a desfăşurat în Spania, la Santander, relatează hotnews.ro.
Premiaţi cu argint au fost Adrian Gabriel Murariu – elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, Alexandru Zanca – elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti şi George Costin Dobrin – elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea de Bătrân” din Constanţa.
Medialia de bronz a fost obţinutp de Diana Andreea Catană, elevă în calasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa”.
„Toţi cei patru combatanţi ai României au obţinut medalii! (…) Este al patrulea an consecutiv când toţi cei patru candidaţi se întorc medaliaţi!”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a IESO România.
La ediţia de anul trecut al IESO, România a ocupat locul trei pe naţiuni, cu o medalie de aur şi trei medalii de argint. În 2012, lotul olimpic român a obţinut două medalii de argin şi două de bronz, iar în anul 2011, elevii din ţara noastră au fost premiaţi cu o medalie de aur, trei medalii de bronz şi un premiu special pentru proiecte.
Anul acesta, la IESO au participat 81 de elevi din 21 de ţări: Spania, Japonia, Coreea de Sud, Germania, Franţa, Austria, Italia, Norvegia, Rusia, Brazilia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Israel, Belarus, Taiwan, România, India, Indonezia, Kuweit şi Nigeria.

Sursa: gandul.info