erou FrantaUn angajat al magazinului atacat vineri de Amedy Coulibaly a devenit erou în presa franceză şi pe site-urile de socializare, pentru că a salvat viaţa ostaticilor, ajutându-i pe aceştia să se ascundă într-o cameră frigorifică. Amedy Coulibaly ameninţase în timpul luării de ostatici că va ucide toate persoane din magazin, dacă operaţiunea de capturare a fraţilor Kouachi nu va fi oprită.

Lassana Bathily, de 24 de ani, angajat musulman al magazinului atacat vineri, a reuşit să ghideze clienţii într-un loc sigur şi a ascuns câţiva dintre aceştia într-o cameră frigorifică, în timp ce Coulibaly ameninţa că îi va ucide. Bărbatul, originar din Mali, a mărturisit că a intrat în camera frigorifică alături de câţiva clienţi, a oprit răcirea şi lumina, apoi le-a spus ostaticilor să stea liniştiţi, relatează BFMTV.

Poliția franceză a primit detalii prețioase despre atacul de la băcănia evreiască după ce teroristul a uitat să își închidă mobilul
Bathily a povestit televiziunii franceze că autorul atacului a cerut ostaticilor să iasă din ascunzătoare, altfel îi va ucide pe toţi. A fost momentul în care tânărul s-a oferit să iasă şi a reuşit să fugă, povestindu-le poliţiştilor unde se află camera frigorifică în care s-au adăpostit ostaticii.
„Când ostaticii au ieşit, m-au felicitat”, a povestit angajatul magazinului. Petru reţelele de socializare şi în presa franceză, Lassana Bathily a devenit erou.

Sursa: evz.ro

(93 accesari)