Eugen Tomac: Ponta luptă ca un laş; Strategia PSD din România de a frauda alegerile a trecut Prutul

Imagine implicită

TomacStrategia PSD din România de a frauda alegerile a trecut cu succes Prutul. Pentru al doilea tur de scrutin se fac din nou liste cu cetăţenii care vor să meargă gratuit la o secţie mai îndepărtată. Singura condiţie – să voteze cu Victor Ponta.

Sunt declaraţiile deputatului român Eugen Tomac, reprezentantul cetăţenilor români din Republica Moldova în Parlamentul Românei. Legislatorul de la Bucureşti l-a acuzat Victor Ponta că luptă ca un laş, cumpărând voturile basarabenilor.

„În primul rând, au fost înfiinţate secţii de votare absolut la întâmplare pe teritoriul R. Moldova, unii cetăţeni români fiind nevoiţi să se deplaseze sute de kilometri până la cea mai apropiată secţie de votare. Apoi, s-au înfiinţat secţii de votare în localităţi, unde nu sunt atât de mulţi cetăţeni români. Al doilea pas pus la cale în acelaşi mod ilegal este transportarea cetăţenilor gratuit, cu autocare inscripţionate cu PSD, la secţiile de votare”, a declarat Eugen Tomac.

„Vreau să-i anunţ pe toţi cei care aplică metodele ilegale ale lui Dragnea că voi rămâne la Chişinău până la numărarea ultimului vot din R. Moldova şi voi veghea ca turismul electoral să nu mai fie posibil. Dacă crede că merită voturile basarabenilor, Ponta ar trebui să se lupte ca un bărbat, nu ca un laş, mituind cetăţenii de bună-credinţă”, a adăugat Tomac.

Totodată, deputatul l-a acuzat pe Victor Ponta că este un făţarnic în condiţiile în care a refuzat să deschidă mai multe secţii de votare la Chişinău.

„Cetăţenii din Chişinău vor sta din nou la cozi. Actualul guvern de la Bucureşti demonstrează un dispreţ total faţă de cetăţenii români. Domnul Ponta şi-a manifestat un ataşament făţarnic şi mincinos faţă de românii din diaspora”, a mai spus deputatul român.

Eugen Tomac susţine că Ponta se bucură de un sprijin foarte mare din partea Partidului Democrat din Moldova.

„Nu este un secret pentru nimeni că domnul Lupu care vorbeşte „limba moldovenească” îl susţine pe Victor Ponta în această campanie electorală. Nu este un secret că Victor Ponta are această abordare duplicitară. Când este la Bruxelles are o abordare pro-europeană, când se duce la Soci, îi spune lui Putin că este foarte fericit că este singurul prim-ministru din UE prezent la inaugurarea Jocurilor Olimpice în condiţiile în care Europa şi SUA le-au boicotat”, a conchis Tomac.

Anterior, Eugen Tomac a cerut Ministerului de Externe de la Bucureşti să înfiinţeze cel puţin 20 de secţii de votare la Chişinău.

Românii au ieşit săptămâna trecută în stradă în mai multe oraşe din străinătate şi au cerut acces neîngrădit la vot în diaspora, după haosul din primul tur de scrutin. Mii de români au ieşit sâmbătă în ţară în acelaşi scop, ei cerând alegeri libere, dar şi demisia premierului Victor Ponta. Zilele trecute, ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, şi-a dat demisia.

Sursa: jurnal.md