Potrivit The Guardian, partidul a cărei membră este Kappel simpatizează Moscova și a semnat și un acord de cooperare cu partidul rus Rusia Unită (Edinaia Rossia), despre care se știe că este condus de Putin.
Mai mult, eurodeputata Barbara Kappel deține și legături de afaceri personale cu Rusia. Astfel, Kappel, care a deținut mandatul parlamentului local al Vienei în perioada 2010-2014 și este acum deputat în Parlamentul FPÖ, a avut angajamente de afaceri în Rusia și Ucraina între 2009 și 2011, în calitate de vicepreședinte al unei scheme denumite Aquabionica. Ea făcea tranzacții cu „apă bionică” rusă între 2009 și 2011, vânzând această „apă îmbogățită” în Rusia și Ucraina. Criticii au numit-o „produs ezoteric” vândut printr-o „schemă de piramide”, compania a negat acuzațiile.
„Die Zeit” scrie că Kappel a avut legături și cu investitorul georgian Lewan Pirweli, care a vizitat Strache în 2008 pentru a povesti „adevărata experiență a războiului ruso-georgian”. După vizita lui Pirwelis, FPÖ a început să apere acțiunile Rusiei în Georgia, deși conflictul nu a fost relevant pentru marea majoritate a populației austriece. Între 2006 și 2015, Kappel a fost director general al Austrian Technologies, o agenție federală care „promovează afacerile austriece în străinătate, dar mai ales în Rusia”.
Numele lui Kappel apare adesea în legătură cu cooperarea Partidului Libertății din Austria cu rușii. În septembrie 2010, ea a fost unul dintre membrii de top ai partidului care a salutat 20 de copii orfani ruși care au venit din regiunea Moscovei să petreacă două săptămâni în Tirolul de Est sub patronajul șefului partidului.
Kappel se numără și printre membrii comitetului executiv al Societății de prietenie austro-rusă. De asemenea, ea se numără printre politicienii austrieci care au chemat la anularea sancțiunilor împotriva Rusiei. Iar, potrivit unui studiu despre conexiunile Rusiei cu partidele din extrema dreapta austriacă, Kappel a participat la mai multe întâlnire dintre părțile interesate din Rusia și membrii din FPÖ.
Astfel, în decembrie 2008 ea a fost membră a unei delegații care a vizitat Moscova și s-a întâlnit cu primarul Yury Luzhkov, oficialii bisericii ortodoxe și cu deputații din Duma rusă, membri ai Partidului Rusia Unită. În 2010, Kappel participă la conferința „Revoluțiile de culoare în țările CSI și impactul lor actual” de la Viena. În acel moment, eurodeputata era membru al Consiliului orașului Viena și președinta Austrian Technologies GmbH.
În 2011, a fost membră a unei delegației care a mers la Moscova la invitația guvernatorului Boris Gromov. În afară de Gromov, delegația se întâlnește cu vicepreședintele Dumei de Stat, Andrey Metelsky.
Sursa:jurnal.md