muresanPrezența la Chișinău a fostului președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso nu este în măsură să compenseze lipsa încrederii populației față de democratul Vlad Plahotniuc.

De această părere este europarlamentarul român Siegfried Mureşan, informează NOI.md.

Demnitarul european a remarcat că mai importantă e discuţia despre investiţii decît discuţia despre prezenţa domnului Barroso la Chișinău, în contextul desfășurării forumului oamenilor de afaceri din Moldova. Acesta a făcut o paralelă între situația prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, și cea a fostului premier român Victor Ponta, precizînd că legitimitatea politică nu poate fi cîștigată prin întîlniri de rang înalt.

„Prezenţa unui fost înalt oficial european în Republica Moldova este un lucru bun. Însă, dacă domnul Plahotniuc crede că prin întîlniri cu oameni politici de primă mînă din Europa va reuşi să îşi sporească credibilitatea acasă, se înşeală, la fel cum s-a înşelat Victor Ponta în România, în anii 2012-2014. Noi în România avem această experienţă. Şi domnul Victor Ponta a căutat fotografii, discuţii, întrevederi cu marii lideri ai lumii pentru a se legitima politic acasă şi a compensa pentru lipsa de încredere pe care o avea din partea populaţiei şi nu a reuşit. Dacă el încearcă să se credibilizeze printr-o transfuzie de încredere de la oameni politici serioşi, nu va reuşi. Trebuie să le arătăm cu degetul că e exact ce a încercat Victor Ponta şi nu a reuşit”, a explicat europarlamentarul român în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Precizăm că, ieri, la Chișinău s-a desfășurat Forumul economic „Republica Moldova în noul context regional”, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din țară.

La eveniment au participat mai multe personalități notorii din Europa și Rusia, printre care Jose-Manuel Barroso, analistul economic Vladislav Jukovski, fostul responsabil în cadrul Guvernului Slovaciei pentru introducerea monedei euro Igor Barat.

Sursa:noi.md

(25 accesari)