dron-fotoCorneliu Gurin face parte la un joc politic din culise. De această părere este juristul Ion Dron. În acest sens, el explică că alegerea prim-ministrului depinde de poziția liberal-democraților față de candidatul lui Marian Lupu la funcția de Procuror General.

În opinia juristului, argumentele  lui Marian Lupu privind înaintarea lui Gurin la funcția de Procuror General sunt lipsite de logică. „Cel puțin n-a explicat pe înțelesul tuturor. Dacă a format o comisie pentru a alege Procurorul General, atunci trebuia și Corneliu Gurin să fie ales în baza concursului, dar nu pur și simplu”, transmite Ion Dron pentru glasul.md

„E clar că e un joc politic din culise. Acum e important că alegerea lui Vlad Filat în funcție de prim-ministru depinde dacă Partidul Liberal Democrat va vota candidatul  înaintat de Partidul Democrat la fotoliul de Procuror General. Denotă că grupurile politice nu sunt interesate de depolitizarea și eficientizarea reformei judiciare”, a conchis sursa.

În urma concursului, candidatura lui Vitalie Pîrlog a fost înaintată Parlamentului de către Comisia Specială, condusă de Corneliu Gurin. Ulterior, Lupu a declarat că fostul ministru al justiției nu are șanse să acumuleze numărul de voturi necesare în Legislativ și l-a propus  pe Corneliu Gurin să ocupe acest post.

(487 accesari)