vasile-214x165Privesc cu nedumerire la lumea care ma înconjoară și am impresia că trăim în spații diferite.

Oameni cu pensii de la 700 până la 1300 de lei se bucură pentru că fanari(h)oții din Parlament le-au majorat nimicul cu nimic. Vor avea de la 1 aprilie, Ziua păcălelilor, de la 750 până la 1350 de lei. Privesc în jur și nu văd decât conformare. Oameni în toată firea, cu niște ani grei de muncă în spate continuă să-și ducă veacul împovărați de rușine și tăcere.

Tac oamenii genocidului.

În situația în care un cetățean primește facturi de 2000-2500 de lei pentru căldură și energie electrică și o batjocură de pensie de 1350 de lei statul devine în mod automat unul care practică genocidul împotriva propriului popor.

Cred că se înțelege că în asemenea situație omul respectiv are de ales – fie își plătește facturile și moare de foame, fie nu le plătește, se alimentează cu pâine, lapte și cartofi și așteaptă ziua când va trebui să fie dat afară din casă.

Pe fundalul acestor realități apocaliptice se întâmplă niște lucruri de un cinism eminamente satanic.

Se depun declarațiile de avere ale fanari(h)oților. Chiar dacă știm că cele mai mari bogății se ascund în conturile soacrelor cu lână de aur, în matrioștele din off-shore-uri, oricum, datorită presei, apar la suprafață palatele și castelele judecătorilor și deputaților, miniștrilor și funcționarilor publici, milioanele necuvenite ale așa-zișilor manageri de la întreprinderile de muls cu capital majoritar de stat, cum ar fi Moldtelecom sau Banca de Economii, Tutun CTC, ANRE de unde se ridică zeci și chiar sute de mii de lei pe lună!

Culmea culmilor e că indivizii aceștia nu se opresc aici. Ca niște “invalizi” sadea, impotenții recurg la josnicii cu cel mai înalt grad de comparație, depunând cereri pe care tot ei le și semnează privind … acordarea de ajutoare financiare. Are “omul” 80 de mii de lei pe lună și mai cere și un ajutor material de un salariu sau două, cât îl lasă inima, că de, întreprinderea merge bine, e a statului, adică a lui, e monopolistă și, deci, prosperă. De ce n-ar fi prosper și ticălosul care o mulge ca pe o vită de rasă, așteptând să cadă pe brânci pentru a veni Păpușarul să o privatizeze cu ajutorul raiderilor din judecătorii?!

Stau și mă întreb, oare acest Gacikevici al lui Plahotniuc ce declarație de avere și de venituri va depune până la 31 martie, după ce a devalizat Banca de Economii și a pregătit-o pentru o iminentă trecere în proprietatea hienelor cu boturile pline de sânge?

Oare nu ar fi cazul ca cetățenii acestei țări, printr-o justiție primenită să-l oblige să întoarcă milioanele la locul lor?

Recunosc că după ce am urmărit la televizor castelul bătrânelului cu mustăți cărunte am rămas pentru câteva clipe contrariat, ca să nu zic consternat.

Știți ce imagine îmi crea acest domn Pulbere când îl vedeam în scaunul de la Curtea Constituțională? A unui om cu demnitate și moralitate ireproșabile, genul de funcționar care purta, altădată, un costum la zece ani vechime, proprietar al unui apartament cu cel mult două camere nedecomandate, de tip “Hrușciovcă sau Brejnevcă”, care merge duminica la piață și-și permite să cumpere mai multe zarzavaturi și cartofi decât carne sau mezeluri.

Colegii noștri din mass-media au făcut publice sumele exorbitante ridicate de membrii CSM în calitate de premii pentru femei și copii. Ce ar fi de adăugat aici? Că în loc să le restituie sau să facă un gest nobil și să le transfere la o casă de copii sau la un azil, aceștia s-au dat în cel mai abject posibil spectacol, apărându-și cu colții spiritul de gașcă, ca să nu zic de castă, dând vina pe ziariști și pe o presupusă campanie “denigratoare”.

Oare cum va fi să privim în ochii președintelui în cazul în care va semna decretul de numire în funcția de șef al judecătoriei Râșcani pe renumitul Oleg Melniciuc, finul lui Mihai Poalelungi, fin care i-a numit pe jurnaliști “răpănoși”. Oare cum e să privim în ochii membrilor CSM după ce au votat cu nesimțire o asemenea candidatură?!

Iată un prilej excelent să ținem cont de “sfaturile” magistraților de la CSM și să organizăm o campanie de presă fără precedent privind averile impostorilor și fanari(h)oților care au falimentat demnitatea umană a cetățenilor acestei țări.

Cu bogății și averi fabuloase, incomensurabile, cu proprietăți ascunse prin străinătăți și oriunde, fanari(h)oții nu se opresc aici. Pe lângă faptul că această goană infernală ia proporții catastrofale, oligarhii, mogulii și baronii din politică și justiție mai vor să obțină ceva, au nevoie ca de aer de un”fleac’ care, din păcate pentru ei, nu se obține nici cu miliardul, nici cu milioanele, nici cu traficul de influență.

Fanari(h)oții au nevoie de slavă!

Le crapă ficații și sunt gata să ne sugrume când arătăm lumii și mai ales celor din străinătate averile lor furate, faptul că sunt hoți de cea mai joasă speță, mai ditamai ca sutii sau pungașii de troleibuz.

Ei vor să fie afișați în reviste de lux, să fie lăudați și dați drept exemplu pentru întreaga societate. Fudulani și orgolioși, ei nu pot explica propriilor copii și părinți de ce sunt arătați cu degetul de presă, de ce se spune despre ei că sunt niște hoți elementari, implicați în scheme văzute doar în filmele cu gangsteri. Apoi se interesează vecinii, pedagogii, copiii de la liceu și toate acestea apasă ca o piatră de moară peste reputația lor cocoloșită.

Fanari(h)oții citesc în fiecare vinere Monitorul Oficial. Așteaptă un gest din partea președintelui, poate-poate mai scapă o medalie, un ordin, de dorit al Republicii pentru a închide gura criticanților de doi bani, acestor sărăntoci incapabili să ajungă în rând cu “lumea” selectă, prosperă și interlopă.

Privesc cu nedumerire la lumea care mă înconjoară și am impresia că trăim în spații diferite.

Oameni cu pensii de la 700 până la 1300 de lei se bucură pentru că fanari(h)oții din Parlament le-au majorat nimicul cu nimic. Vor avea de la 1 aprilie, Ziua păcălelilor, de la 750 până la 1350 de lei. Privesc în jur și nu văd decât conformare. Oameni în toată firea, cu niște ani grei de muncă în spate continuă să-și ducă veacul împovărați de rușine și tăcere.

Tac oamenii genocidului.

Își “declară” averile fanari(h)oții.

Post Scriptum

Acest editorial este dedicat în exclusivitate “magistraților” de la CSM, semnatari ai declarației de blamare a presei libere.

(368 accesari)