Filat a ajuns să provoace milă, de Alex COZER

Imagine implicită

filat-guvernIeri Filat a avut o întrevedere cu cancelarul german, Angela Merkel. Într-un comunicat de presă al PLDM, destul de scurt, se menționează că liderul de la Berlin și-ar fi manifestat întreaga susținere pentru parcursul european al țării și guvernul Leancă.

Foarte rapid, toți cei care se ocupă de luni bune să-l îngroape pe Filat, au început să citeze „sursele lor de la Berlin”, care cică le-au spus că Merkel l-ar fi mustrat pe președintele PLDM, cum că acesta l-a atacat pe Leancă.

Mai mult chiar, „sursele demne de încredere” ale slugilor lui Plahotniuc au spus că Merkel i-ar fi cerut lui Filat să se retragă din politică și să-l lase pe Leancă lider național.

Exact ce-și dorește Plahotniuc

Iar ideea asta cu liderul național Leancă, în fruntea unui bloc electoral pro-european unit este tocmai ceea ce promovează media lui Plahotniuc de luni bune.

Oligarhul știe foarte bine că, în actuala formulă, PD nu va putea obține mai mult de 8-9%, indiferent de câte sforțări  ar face și de câte milioane ar cheltui în campania electorală.

În aceste condiții, un bloc electoral construit pe aceleași principii precum s-a format și guvernul, adică având toată partea bună a ciolanului în mâinile lui Plahotniuc, este ideal pentru cel supranumit Al Capone de Grozești.

Blocul ăsta ar avea asigurate vreo 30% din voturi, adică 35 de mandate, fără prea multe cheltuieli de campanie. Pentru Plahotniuc nici nu ar conta că PLDM și PD ar putea obține mai mult separat decât împreună.

Tot ce își dorește el e să cheltuie cât mai puțin în campanie, pentru că individul e obișnuit să fure, mai puțin să și dea, iar totodată să aibă asigurate și cât mai multe fotolii de parlamentar. Măcar suficiente cât să-i permită să poată să negocieze de pe poziții bune cu comuniștii.

Filat, demn de milă

Supus unui tir de atacuri murdare, ieșite din comun chiar, Filat, celui care acum mai bine de un an îi spuneam „Prostănacul” (după ce a fost umilit de Plahotniuc la Curtea Constituțională), făcând o comparație cu situația lui Mircea Geoană, nu ripostează nici într-un fel.

Ba mai mult chiar, suferind de sindromul Stockholm, în care victima se îndrăgostește de propriul persecutor, Filat a început să inventeze tot felul de povești de dragoste cu Plahotniuc și Mâna Moscovei.

Ieri, în gazetele pe care le mai controlează, apăruse un material precum că, vezi Doamne!, Moscova îl atacă pe Filat, pentru ca el să creadă că e atacat de Plahotniuc și să rupă alianța cu acesta. Cică alde Platon, Renato Usatîi și nu mai știu cine, ar sta în spatele atacurilor.

Filate, tu chiar crezi că ai vreo alianță cu Plahotniuc? Tu ai impresia că ești acum la același nivel cu Plahotniuc, că puteți sta la aceeași masă? Probabil te mai amăgești, că ar fi așa. Dar, de fapt, în sinea ta, știi bine că ușor-ușor nu devii și tu nimic altceva decât o sculă umilă a acestuia.

Una care provoacă milă, și care mai e apărată doar de unii precum sexagenarul geostrateg, care, la rândul său, vede aruncat asupra ta tot veninul Kremlinului, doar pentru a putea fi ruptă „strânsa alianță” cu Plahotniuc…

Pentru istorie și propriul tău viitor, probabil chiar ar fi bine să asculți îndemnurile slugilor lui Plahotniuc, să-ți strângi milioanele furate de pe la BEM, Vamă, Fisc, și s-o ștergi cât mai departe. Pentru că în ritmul ăsta devii ridicol, demn de milă…

sursa: independent.md