Filat a mai primit o lovitură de la Plahotniuc

Imagine postare

filat-guvernAstăzi i s-a oferit presei de la noi un bun subiect de rumegat: respingerea de către CEDO a cererii lui Vlad Filat în problema lipsirii dreptului acestuia de a mai candida la o funcţie publică, în urma Deciziei Curţii Constituţionale a RM.

Imediat se vor umple şi studiourile tv cu diferiţi analişti politici, care se vor da cu părerea în această privinţă. Ceea ce vreau eu să atrag atenţia însă, sunt câteva lucruri pe care presa de la noi evită să le spună, unii din neştiinţă, alţii din rea voinţă.

Unele surse media, afiliate diferitor oameni dubioşi de pe la noi, care se vor şi se cred politicieni, au şi trecut imediat la dezinformări şi manipulări de genul: Filat a pierdut procesul contra RM la CEDO. Dragă presă şi supuşi jurnalişti, nu a pierdut procesul, deoarece dosarul lui Filat nici nu a ajuns pe masa judecătorilor CEDO. Şi acum vă spun şi de ce nu a ajuns.

Grefa moldovenească de la CEDO este reprezentată de Radu Panţîru, Dragoş Cucereanu, Janet Hanganu, Marin Gurin. Aceste persoane hotărăsc care dosare provenite din Republica Moldova ajung pe masa judecătorilor CEDO. Dar haideţi să vedem cine sunt aceste persoane.

Radu Panţîru este fiul Tudor Panţîru, judecător la Curtea Constituţională, instanţa supremă de justiţie a RM, care l-a şi lipsit pe Filat de dreptul de a mai ocupa funcţii publice.

Janet Hanganu, o apropiată a lui Alexandru Tănase, dar şi partenerul din baroul de avocaţi “Hanganu, Tănase şi partenerii. Cine este Alexandru Tănase ştim cu toţii. La fel, toată lumea cunoaşte şi despre rivalitatea de moarte dintre Tănase şi Filat. Despre prietenia lui Tănase cu Plahotniuc, cred că e inutil să mai amintesc, în situaţia în care presa a scris editoriale întregi despre relaţia dintre aceştia doi.

Marin Gurin este fratele procurorului general, Corneliu Gurin, care este un apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, mulţi numindu-l şi procurorul de curte al lui Plahotniuc.

Despre Dragoş Cucereanu se cunosc mai puţine. Prin presă s-a scris în trecere despre acesta că ar fi un apropiat al lui Poalelungi, preşedintele CSJ, instalat în acestă funţie tot la cererea lui Plahotniuc.

Vreau să menţionez faptul că nu am nici cea mai mică intenţie de a-i lua apărarea lui Filat. Doar am vrut să fac cunoscute aceste informaţii opiniei publice, ca oamenii să judece singuri şi să-şi facă ei concluziile de rigoare.

Dubios este şi faptul că nu se încearcă tragerea la răspundere a lui Filat, ci doar scoaterea acestuia din prim-planul politicii autohtone. Şi motive pentru asta ar fi îndeasuns, chiar şi aceleaşi interceptări telefonice, Banca de Economii, Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi altele.

O altă problemă extrem de gravă este prezenţa celor menţionaţi mai sus la grefa CEDO. Unde este corectitudinea, cum este posibil ca, Radu Panţîru, fiu de judecător de la CC, Janet Hanganu, partenera de afaceri a lui Alexandru Tănase, preşedinte CC şi Marin Gurin, fratele procurorului general, Corneliu Gurin, să hotărască soarta moldovenilor care ajung la CEDO pentru a li se face dreptate?

Imaginaţi-vă că ajunge la CEDO un cetăţean al RM deposedat de afacere de către Plahotniuc sau organele din subordinea acestuia, sau un alt cetăţean care-şi caută dreptatea la CEDO în urma abuzurilor procurorilor lui Gurin. Sunt şanse de 100% ca acestor oameni să li “se facă dreptate” chiar şi la CEDO, de către un Radu Panţîru, Janet Hanganu sau Marin Gurin, care sunt tot oamenii lui Plahotniuc, Tănase şi Poalelungi

sursa: blogulluivalentyn.blogspot.com