LUpu-Filat-6533După ce liderul PLDM a declarat că viitoarele negocieri privind formarea noului Guvern trebuie să fie publice, în prezența presei, liderul PD spune că asta ar însemna că discuțiile se vor transforma mai  degrabă într-un reality show.

„Acest proces de negocieri va fi purtat de prim-ministrul interimar, Iurie Leancă. Aici vreau să menționez că procesul va fi public, pentru ca principiile și valorile pe care le vor promova participanții în proces să fie cunoscute și de către societate. Din experiență proprie vă spun că acest lucru este absolut necesar”, a spus Vlad Filat vineri după ședința Consiliului Republican al PLDM.

Într-un interviu pentru Prime, Marian Lupu spune că declarația fostului său coleg de alianță nu va face nimic altceva decât să tergiverseze procesul de negocieri. „Dacă colegii de la PLDM vor insista să transformăm aceste negocieri într-un reality show, cred că nu ne vom opune. Nu vreau să cred că această idee vine doar să mimeze procesul de negocieri și ca această așa pretinsă transparență să nu fie doar dezbateri electorale concepute ca o parte componentă de a aduce țara la alegeri anticipate”, spune democratul.

Actul guvernării este asigurat acum de două interimate: unul la Guvern, de Iurie Leancă și altul la Parlament, de Liliana Palihovici. După decizia de acum o săptămână a Curții Constituționale care a hotărât că Vlad Filat nu are dreptul de a fi premier, decizie calificată drept una politică, președintele Nicolae  Timofti urmează să desemneze un alt candidat  pentru funcția de șef al Cabinetului. Amintim că săptămâna trecută, PD, PLDM și grupul liberalilor reformatori au fost la un pas de a semna un acord de guvernare. Decizia CC a dat peste cap intențiile politicienilor.

(1185 accesari)