Filat își apără drepturile la CEDO

Imagine postare

156204-vlad-filat-ap1Și Vlad Filat consideră decizia Curții Constituționale una politică. Președintele PLDM afirmă că a citit textul hotărîrii și a sesizat CEDO pentru a-și apăra drepturile.

„Eu nu m-aș grăbi ca mulți experți să mă pronunț în acest sens. Asta din simplul motiv că instituția Curții Constituționale nu poate să substituie alte instituții în stat. Eu am citit decizia. Acolo în mare parte este teorie”, a declarat Vlad Filat în cadrul unei emisiuni de la TV7.

De asemenea, fostul premier a menționat că deja s-a adresat la CEDO, fiindcă i-au fost lezate drepturile cetățenești. „O să vedem care va fi și acest parcurs. Eu am mai trecut prin procese care au durat. Am timp să aștept și să muncesc în continuare. Nimeni nu poate să-mi interzică să-mi continui activitatea”, susține optimist liberal-democratul.

Amintim că după ce PLDM a susținut sistemul electoral mixt, numirea procurorului general, inamovibilitatea directorului CNA, proiecte inițiate de PDM, magistrații CC au hotărît cu unanimitate că Vlad Filat nu poate exercita funcția de prim-minitru. În cele din urmă, Nicolae Timofti l-a propus pe Iurie Leancă să asigure interimatul postului de premier.