Film documentar despre furtul miliardului, făcut la comanda lui Shor, prezentat drept un produs al jurnaliştilor ucraineni; „Numele nostru este folosit pentru a legaliza o investigaţie fake”

Imagine implicită

Postul de televiziune TVC21 a anunţat difuzarea în această seară a unui documentar despre „furtul secolului”. Aşa-numita investigaţie, prezentată ca un produs al publicaţiei ucrainene „Evropeiskaia pravda”, a fost făcută la comanda partidului condus de controversatul afacerist Ilan Shor, scrie InforMarket.

„Cum a avut loc „jaful secolului”? Cum a fost jefuită cea mai mare bancă din ţară? A fost chiar un miliard? Aflaţi în investigaţia portalului ucrainean „Evropeiskaia Pravda”! Un film documentar în premieră despre jaful secolului” – în acest mod este promovat documentarul.

Portalul la care face trimitere postul de televiziune s-a dovedit a fi o clonă a publicaţiei „Evropeiskaia pravda”.

„Publicaţia „Evropeiskaia pravda” declară oficial că nu a efectuat o astfel de investigaţie. (…) Avem toate motivele să presupunem că numele publicaţiei noastre va fi folosit pentru a legaliza o investigaţie fake desfăşurată în interesul actualei guvernări din RM, pe care acest canal TV o promovează permanent”, se spune într-un articol semnat de redacţia publicaţiei din Ucraina.

După publicarea acestor precizări, site-ul publicaţiei ucrainene a devenit astăzi indisponibil o perioadă pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa:jurnal.md