Totul ar fi pornit atunci când o tânără ar fi ieșit afară, iar Aurel Ignat ar fi abordat-o nepoliticos. Sărbătoritul, un prieten de-al victimei, Serghei Bejenari, aflat în preajmă, i-ar fi luat apărarea, fapt pentru care ar fi pornit bătaia.

 Spiritele s-ar fi calmat, însă după câteva ore, Ignat ar fi revenit cu mai mulți amici de-ai săi. În cea de-a doua încăierare, a avut de pătimit cel mai mult Serghei, ne-a spus martora.

„La un moment dat, Ignat Aurel, pe la ora 3, a intrat iarăși în club. Astfel se accentuează că el a intrat cu o intenție, pentru că el prima dată era în sportivi, iar a doua oară când a plecat, el a intrat și s-a schimbat. Eu am văzut că toți au ieșit afară și peste vreo 3 min am ieșit și eu, eu când am ieșit ei deja se băteau. Atunci când Sergiu a căzut jos, ei mai mulți erau, dar eu l-am recunoscut doar pe Ignat. L-au bătut cu pumnii, cu picioarele în abdomen, în cap. Și nu l-am recunoscut pe Ignat, cum spune antrenorul său că e o persoană publică. Eu de Aurel Ignat nici nu știam că e campion internațional, i-am memorizat fața, l-am căutat pe Facebook și am văzut cine e el. Eu personal l-am văzut pe Aurel Ignat cum dădea în Sergiu, dar ei erau mai mulți. Ei erau vreo șapte”, povestește martora.

Tânăra afirmă că ambulanța a ajuns la fața locului după aproximativ jumătate de oră de la apel. Între timp, prietenii lui Serghei Bejenari făceau tot posibilul să-l mențină în viață. Pe 19 mai, tânăra a fost audiată de către un anchetator.

„Poliția a venit în dimineața aia la Spitalul de Urgență. Nu l-au audiat până ieri pe Aurel Ignat. Cauza era că Aurel era în spital și el nu vroia să dea declarații. L-am recunoscut și pe Pârgaru. Eu nu l-am văzut pe Pârgaru în bătaie, eu am văzut când a trecut pe lângă Sergiu, când Sergiu zăcea într-o baltă de sânge. Sergiu când era jos, era în stare foarte gravă, noi toți ne chinuiam să-i scoatem limba afară. I-am pus și un flacon alb ca să poată respira”, a adăugat ea.

Sursa a povestit că tânăra abordată de Ignat figurează ca parte vătămată în dosar. Ea și-ar fi fracturat mâina, după ce a fost îmbrâncită de luptător.

Potrivit șefului Procuraturii municipale, Ștefan Șaptefraț, prima persoană reținută în acest caz a fost Mihai Pârgaru, care a primit ieri 30 de zile de arest preventiv. Ulterior, a fost reținut și Aurel Ignat. Șaptefraț susține că Ignat s-a prezentat ieri singur la poliție.

Potrivit lui Șaptefraț, a doua zi de la incident a fost inițiat un dosar pentru vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care a provocat decesul persoanei, dar și pentru huliganism. Faptele prevăd o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Presa a scris că atât Aurel Ignat, cât și Mihai Pârgaru sunt luptători de K1. Într-o declarație pentru timpul.md, președintele Fighting & Entertainment Association of Moldova (FEA), Dorin Damir, a negat însă informația, precizând că cei doi sportivi nu au nicio legătură cu FEA sau Federația K1. Damir a mai spus că nici nu-l cunoaște pe Pârgaru. Pe de altă parte, într-o fotografie postată pe o rețea de socializare, luptătorul apare alături de finul lui Vladimir Plahotniuc. Tot el apare și în mai multe imagini video postate de asociația condusă de Damir.

Mihai Pârgaru apare și alături de deputatul PD Constantin Țuțu, fost luptător de K1. În una dintre imagini îl putem vedea pe luptător și lângă vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc. Pârgaru poate fi văzut și într-un tricou cu inițialele PDM. Pe lângă aceasta, bărbatul a fost și câștigătorul cupei lui Țuțu, în 2017.

O legătură strânsă cu deputatul PD ar avea și Aurel Ignat, principalul suspect în acest caz. Ignat este campion european la Muay Thai și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai. Una dintre televiziunile deținute de Plahotniuc a scris că, în decembrie 2016, Aurel Ignat a câştigat piramida la Gala KOK World Grand Prix, care a avut loc la Chişinău, şi a obţinut, astfel, dreptul de a se bate cu posesorul centurii de campion, în categoria de 85 de kilograme, Constantin Ţuţu. Duelul dintre ei nu a mai avut însă loc, deoarece Ţuţu a decis să-şi încheie atunci cariera sportivă.

Constantin Țuțu nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție. Precizăm că incidentul soldat cu deces s-a produs în noaptea de 18 spre 19 mai. Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri la cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a murit.

Sursa:jurnal.md