flashmob SUAUn grup de tineri a organizat astăzi un flashmob în faţa Ambasadei SUA la Chişinău, în cadrul căruia le-au cerut autorităţilor americane arestarea vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Acţiunea de protest a avut loc în contextul actualei vizite a oligarhului Plahotniuc în SUA, mai nou, în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de Guvernare. Protestatarii au ţinut postere pe care descriau implicarea PD-ului în furtul miliardului: în schema anabolizantelor de la Poşta Moldovei şi moartea celor patru americani ca rezultat al utilizării acestora; în bănuita mituire a celor 14 deputaţi transfugi ex-PCRM; în blocarea transportului public în timpul ultimului protest masiv de la Chişinău, în spălarea a 30 miliarde de dolari ai mafiei ruseşti prin bănci moldoveneşti, precum şi monitorizarea lui Plahotniuc de către Interpol pentru legăturile cu mafia rusească.

Pe parcursul celor 3 minute în care s-a desfăşurat flashmobul, a răsunat renumita piesă „Blowin’ In The Wind” de Bob Dylan, al cărei mesaj politic vorbeşte despre faptul că, cel mai des, soluţia unei probleme clare este foarte evidentă dar şi efemeră, astfel că puţini se deranjează s-o înţeleagă sau să o implementeze în timp util. Aceştia i-au transmis şi o scrisoare ambasadorului James Pettit, prin care solicită susţinerea autorităţilor americane în punerea sub arest a lui Plahotniuc.

Sursa:jurnal.md

(31 accesari)