Forbes: Măsurile urgente ale SUA și UE în privința Rusiei

Imagine postare

55fe94ec-79ce-4d65-a1e2-5789e52d44b6-460x276-e1394015241564Vladimir Putin interpretează concesiile ca pe o slăbiciune, iar acțiunile ca o dovadă de putere. Un joc frumos cu domnul Putin nu te duce nicăieri. În cazul în care Occidentul nu va învăța această lecție, va pierde jocul, scrie prestigioasa publicație Forbes.

Pentru un răspuns îndrăzneț față de acțiunile Rusiei, Forbes îndeamnă SUA și Uniunea Europeană să ia următoarele măsuri:

În primul rând, NATO să organizeze exerciții militare în Ucraina și statele baltice.

În al doilea rând, estul și sudul Ucrainei trebuie să fie inundat de o mie de observatori internaționali pentru a furniza rapoarte detaliate cu privire la manifestațiile, abuzurile privind drepturile civile și ingerința în campania alegerilor prezidențiale.

În al treilea rând, SUA să livreze arme imediat (nu cutii pentru prânz).

În al patrulea rând, Europa și SUA să extindă sancțiunile pentru persoanele din cercul lui Putin, inclusiv pentru Putin.

În al cincilea rând, Europa și SUA să ofere garanții financiare Ucrainei, în mărime de 40 de miliarde de dolari, prin care recunosc că Ucraina este în război.

În al șaselea rând, o mulțime de consilieri europeni trebuie să accelereze procesul de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Să fie majorată asistența pentru Georgia, Republica Moldova și chiar Belarus pentru a proteja aceste țări de o intervenție a armatei ruse.

În al șaptelea rând și cel mai important, să se înțeleagă că Putin interpretează concesiile ca pe o slăbiciune, iar acțiunile ca o dovadă de  putere. Un joc frumos cu domnul Putin nu te duce nicăieri. În cazul în care Occidentul nu va învăța această lecție, va pierde jocul, conchide Forbes.

sursa: jurnal.md