Ion CostasFostul ministru al Apărării al Republicii Moldova, generalul Ion Costaş, consideră că Unirea Republicii Moldova cu România este un proiect care se var realiza.

Într-un amplu interviu acordat siteului presalibera.net, Costaş dă ca termen 10 ani pentru realizarea Unirii şi crede că pentru aceasta să se întâmple, Bucureştiul trebuie să renunţe la relaţiile cu actuala clasă politică de la Chişinău, prin reprezentanţii ei de la guvernare: Filat, Plahotniuc şi Voronin.

„Acum, din datele pe care le deţin eu, circa 35-40% dintre moldoveni şi-ar dori Unirea cu România şi e o cifră destul de bună. Inclusiv dintre ruşi şi ucraineni sunt cei care vor. Iar odată cu schimbarea noii generaţii şi cu schimbarea atitudinii la Bucureşti, cât şi la Chişinău, va da Dumnezeu şi va veni Unirea”, a declarat Costaș.

Generalul oferă şi unele recomandări privind viitorul comun al celor două state. „Bucureştiul trebuie să lucreze. Dar nu să menţină relaţii cu Voronin, cum a făcut Băsescu, cu Filat, cu Plahotniuc, creaţia Bucureştiului. Sau cu Ghimpu şi nepotul lui, care a făcut o groapă de gunoi din Chişinău. Toţi aceştia trebuie să dispară. Cu ei, noi am făcut numai rău”, spune ostul ministru al Apărării.
Costaş crede că o nouă generaţie e soluţia, atât la Chişinău cât şi la Bucureşti. „Prin ei, va veni schimbarea”, spune generalul.

Sursa:independent.md

(163 accesari)