vladimir-putin_1751954bFostul vicepremier rus Alfred Koh, un cunoscut om de afaceri, susține că președintele rus, Vladimir Putin, nu va interveni cu trupe în estul Ucrainei, de teama înăspririi sancțiunilor occidentale, care au afectat deja economia rusă, dar va acționa în continuare de o așa manieră încât instabilitatea să nu permită integrarea Ucrainei în structurile euroatlantice, relatează, marți, agenția ucraineană de presă UNIAN.

„Faptul că Putin nu va trimite trupe în Donbas (zonă minieră din estul Ucrainei, ce cuprinde regiunile Donețk și Lugansk) era clar de la început. Pot fi enumerate o sumedenie de motive, dar voi numi doar unul: sancțiunile occidentale. Ele au fost într-atât de sensibile încât o catastrofă economică, care se profilează la orizont, ar deveni realitate în câteva luni. Putin este el însuși conștient, iar Cameron (David, premierul britanic) și Merkel (Angela, cancelarul german) i-au explicat în detaliu recent în Normandia”(Franța), scrie Koh, pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Koh, președintele rus are nevoie de o Ucraină instabilă, o Ucraină care să nu poată să înceapă reformele, „o Ucraină care să nu poată să înceapă o integrare reală cu Occidentul”.

„El (Putin) are nevoie de o Ucraină permanent în genunchi, cerșind iertare, o Ucraină care să depindă în întregime atât politic cât și economic” de Rusia, opinează fostul vicepremier rus, taxând drept „pălăvrăgeală” acuzațiile Moscovei cu privire la încălcarea drepturilor etnicilor ruși în Ucraina.

sursa: realitatea.net

(116 accesari)