plaha si ghimpuLiderul PL, Mihai Ghimpu, este sluga credincioasă a oligarhului Plahotniuc. O spun foşti membri ai Partidului Liberal, potrivit cărora Ghimpu se teme de alegeri anticipate şi ar face acum alianţă şi cu satana numai să rămână la guvernare şi să revină în funcţia râvnită – preşedinte al Republicii Moldova.

„Criza politică de la noi are rădăcini adânci. Partidele de stânga şi de dreapta s-au transformat în nişte SRL-uri conduse de o mână de oligarhi. Alianţa oligarhilor Plahotniuc-Filat-Ghimpu ne-a creat foarte multe probleme, a compromis integrarea europeană şi continuă să partajeze puterea. Această criză nu e de azi, de ieri, ci din 2009, din incapacitatea de a scoate la suprafaţă adevărul legat de ceea ce s-a întâmplat în aprilie 2009 sau adevărul despre Pădurea Domnească, despre care fostul nostru coleg Mihai Ghimpu ştia foarte bine din prima clipă şi din prima sursă, de la cel care era şeful departamentului silvic. De aceea noi credem că moartea din Pădurea Domnească este şi pe conştiinţa fostului nostru coleg”, susţine fostul prim-vicepreşedinte al PL, actualul lider al PLR, Ion Hadârcă.

Declaraţiile vin în replică la afirmaţiile lui Mihai Ghimpu, precum că liberal-reformatorii au trădat PL şi că ar fi fost cumpăraţi. „Noi am fost conştienţi de criza care se perpetua şi de aceea în 2014 am avut câteva iniţiative legate de contestare în judecată a modului în care a fost concesionat Aeroportul, delapidările de la Banca de Economii. Şi tocmai aici s-a întâmplat ruptura principală din alianţă, iar noi am fost marginalizaţi în toamna lui 2014, în ajunul alegerilor, şi toate săgeţile au fost îndreptate spre noi. Dar tocmai acest lucru demonstrează că noi n-am fost cumpăraţi de nimeni. Dimpotrivă, alţii care au făcut jocurile respective au fost cumpăraţi. Ce fel de politică fac aceştia se vede după acţiunile lor, după aceste încercări de a juca pe stânga, motivând că salvează cursul european. Noi considerăm că aceştia şi sunt adevăraţii trădători ai ideii proeuropene – Plahotniuc, Lupu şi sluga lor credincioasă, Ghimpu, implicit şi cel care astăzi este în arest, Filat”, a declarat Ion Hadârcă în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PLR a mai spus că în viitorul apropiat vom avea parte de „surprize” din partea lui Ghimpu. „Fostul nostru coleg continuă să fluture vălul virginităţii în faţa unei nunţi ameţite. Ceea ce a declarat, că PLR ar fi trădători, e o calomnie pe care o respingem categoric şi i-o atribuim celui care strigă „prindeţi hoţul”, în realitate el fiind cel care a furat. El este trădătorul intereselor naţionale. Este controlat în totalitate de oligarhi, făcând jocurile lor de culise. O să vedeţi că o să vină cu noi surprize şi o să ne lase cu gustul amar că am fost trădaţi”, a punctat Hadârcă.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, vicepreşedintele PLR, Tatiana Potîng, a menţionat că Mihai Ghimpu pregăteşte o nouă trădare, totul pentru a-şi satisface ambiţiile de a rămâne la guvernare şi a de a ajunge şef de stat.

„Acum Mihai Ghimpu este în pregătirea unei noi trădări. Pentru că doar aşa poate fi calificată tăcerea lui cuminte în momentul în care PD iniţiază negocierile cu comuniştii privind formarea unei noi coaliţii. De ce Mihai Ghimpu nu se revoltă faţă de comunicarea PD cu PCRM, cum se revolta la începutul anului? Pentru că acum scopul lui Mihai Ghimpu este să coboare pragul de vot pentru alegerea preşedintelui ca să-şi poată trage în sfârşit această funcţie la care râvneşte. Funcţie pe care a deţinut-o odată şi probabil vă amintiţi că se justifica pentru inactivitatea sa prin faptul că nu are pârghii, la fel ca şi Leancă, cel care spunea că a fost un simplu prim-ministru. Declaraţiile celor doi confirmă că Republica Moldova este stat captiv, iar principalele instituţii ale statului nu-şi pot exercita atribuţiile”, afirmă Potîng.

Potrivit vicepreşedintelui PLR, Mihai Ghimpu se foloseşte de partid ca de o jucărie şi renunţă cu uşurinţă la propriile viziuni, în favoarea intereselor.

„Acum Mihai Ghimpu participă cu tot elanul la jocul monstruos al păpuşarului, care vrea să-şi construiască o alianţă docilă din frânturi de fracţiuni, din persoane şantajabile din toate partidele. Acum Mihai Ghimpu se teme mai mult decât oricine de alegeri anticipate, pentru că ştie că minciuna şi trădarea sa vor fi taxate de electorat. Acum Mihai Ghimpu e gata să facă alianţă şi cu satana numai să rămână la guvernare şi să ajungă preşedinte, cu orice preţ”, a conchis vicepreşedintele PLR.
Sursa:jurnal.md

(68 accesari)