Fostul mare tenismen Ilie Năstase pledează pentru unirea celor două maluri ale Prutului

Imagine implicită

Ilie NastaseOmul de afaceri român Ilie Năstase, fost nr.1 mondial în circuitul masculin de tenis, pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
Acesta a participat duminică, la București, la marșul unionist din capitala României, alături de alți cel puțin 10 mii de români de pe ambele maluri ale Prutului. Campionul român nu a ezitat să se pozeze alături de tineri unioniști cu care a participat la manifestație.
Năstase s-a aflat alături de manifestanți pe tot parcursul marșului. Mai mult, în dreptul inimii, fostul lider mondial al tenismenilor și-a prins un drapel tricolor cu stema Republicii Moldova pe el.
Ilie Năstase s-a născut în anul 1946, la București, dar părinții săi sunt originari din Basarabia. Mama sa este din Căinari, lângă Tighina, iar tatăl a lucrat poliţist la Banca Naţională a României din Soroca. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, aceștia s-au retras în dreapta Prutului.
Ilie Năstase, cel mai mare tenismen român din toate timpurile, a câștigat în cariera sa 88 de turnee ATP, printre care două Grand Slam-uri la Roland Garros și unul la Wimbledon. De asemenea, el s-a impus în 4 Turnee ale Campionilor.
Alături de Ion Țiriac, el a ajuns în mai multe finale de Cupa Davis.
Sursa: independent.md