(FOTO) Iohannis și Năstase au discutat la Iași, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Imagine implicită
La recepția organizată de Primăria Iași, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, a participat, la invitația primarului Mihai Chirică, primarul ales la Chișinăului, Andrei Năstase, președintele partidului Platforma DA, co-președinte al blocului electoral ACUM, avocat, activist civic și apărător al drepturilor omului.

În cadrul manifestării, Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit Municipiului Iași decretul prin care a promulgat Legea privind declararea Iașului drept „Capitală istorică a României”, laolaltă cu declararea Albei – Iulia drept „Capitală a Marii Uniri”.

Andrei Năstase a purtat discuții, în marja acestui eveniment, cu numeroși parlamentari și primari de succes din România, cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Dialogul președintelui Iohannis cu Andrei Năstase a fost consistent, președintele Iohannis reiterând cu fermitate faptul că democrația este singura constantă care poate garanta evoluții pozitive în direcția integrării Moldovei în Uniunea Europeană, scrie reportis.ro.

Andrei Năstase i-a spus președintelui României să fie pregătit să primească, cât de curând, o invitație oficială la Chișinău, din partea unul Parlament în care majoritatea să fie asigurată de reprezentanți legitimi și democratic aleși de poporul din Republica Moldova.

Liderul opoziției anti-oligarhice de la Chișinău ne-a declarat, după discuția cu președintele României, că are certitudinea că în România se știe foarte bine ce se întâmplă, de fapt, în Republica Moldova, iar eforturile opoziție sunt foarte atent monitorizate.

Andrei Năstase ne-a declarat, așa cum a spus și ieri, la București, în cadrul seminarului organizat de Fundația Mării Negre pe tema alegerilor parlamentare din 24 februarie, că nimic nu poate fi mai frumos decât momentul în care agenda președintelui Iohannis și a României să fie completată, cu sinceră asumare, pe tema integrării europene a Moldovei, de agenda unei puteri democratice, instalate prin vot popular, la Chișinău, după 24 februarie.