fule_jurnal_mdNegocierile privind Acordul de Asociere reprezintă un progres rapid și constant. Chiar și după demiterea Guvernului Filat 2, relația Chișinău-Bruxelles nu a suportat schimbări negative, dimpotrivă. De această părere este comisarul European de extindere și politică de vecinătate Stefan Füle.

„Dialogul nostru nu este afectat de demiterea guvernului moldovean. Acțiunile noastre din ultimele patru săptămâni sunt o dovadă amplă în acest sens. De exemplu, am cooperat activ cu autoritățile din Republica Moldova pentru a evalua statutul implementării celei de-a doua faze a planului de acțiuni ce ține de liberalizarea regimului de vize. În câteva săptămâni vom organiza la Chișinău dialogul cu privire la Drepturile Omului”, a declarat oficialul.

Füle susține că în condițiile în care textul Acordului de Liber Schimb va fi finalizat în două-trei luni, atunci urmează să fie dat la parafare. Acestă realizare istorică pentru Moldova va reprezenta un prim pas spre asocierea politică și integrarea europeană.

Potrivit comisarului, la finele lunii iunie, Consiliul de Cooperare UE-Moldova se va întîlni la Luxembourg, iar în noiembrie Moldova va participa la al treilea Summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius.

 

(259 accesari)